Art & everyday life

Deze rubriek bevat artikelen en interviews over kunst met een sterke focus op het dagelijks leven. Een ander licht op de orde van de dag.

Kunst is Lang - over gelijkheidsstrijd

Kunst is Lang is met vakantie. Een mooi moment om deze zomerstop terug te blikken naar een aantal afleveringen van afgelopen seizoen, gecatagoriseerd op thema. In september is het radioprogramma terug met nieuwe lading kunstenaars die gevraagd worden op het lijntje te stappen, de onvermijdelijke wind van twijfel voor lief te nemen en tijdens het gesprek een schurende balans te vinden, om naar onontdekt terrein te schuifelen. Vandaag: Kunst is Lang - over gelijkheidsstrijd.

 

Het weer in Belmonte

Onder de titel ‘Zomersneeuw’ exposeren tien beeldend kunstenaars van 17 juni tot met 23 september nieuw werk in park Belmonte Arboretum, waarbij zij zich hebben laten inspireren door het thema ‘eeuwige verjonging’. Met dit thema sluit de elfde editie van Beelden op de Berg aan bij de viering van 100 jaar  Wageningen University & Research (WUR). In 2009 stopte het wetenschappelijk beheer van het park. Maar in aanloop naar de tentoonstelling in park Belmonte kon het publiek op de nieuwe campus van de WUR in de polder kennismaken met drie van de deelnemende kunstenaars. Flos Wildschut, de curator van 'Zomersneeuw'  presenteert daarnaast als co-curator in de vlak bij park Belmonte gelegen galerie Wit kleiner werk van dezelfde tien kunstenaars.