Image

Help mister Motley aan een nieuwe website

11 Apr 2018 Admin

Het woord ‘Motley’ betekent in de Engelse taal: geschakeerd, bont, veelzijdig. Met die bril op heeft de redactie van mister Motley sinds 2003 duizenden artikelen geschreven, online en op papier, over kunst en het dagelijkse leven. Dit jaar is het precies 5 jaar geleden dat mister Motley een nieuwe website kreeg en een volledig online platform werd. Vijf jaar lang wordt er dagelijks minstens één gratis artikel gepubliceerd: dat zijn in totaal al meer dan 2000 artikelen.

Lees je graag over kunst? Kijk je vaak online naar het werk van kunstenaars? Vind je het belangrijk dat kunst voor iedereen bereikbaar is?

De website van mister Motley kan ook wel vergeleken worden met een tentoonstellingsruimte. We vinden het belangrijk dat er iedere dag nieuwe, inhoudelijke, frisse en veelzijdige artikelen verschijnen, net zoals een museum wil zorgen voor kunstwerken die er dag in en dag uit te zien zijn. Na een paar jaar werken verhangen, verwisselen en bezoekers ontvangen, zijn de gaten in de muren te vaak gevuld, hebben de lijsten krassen achtergelaten en is de witte verf vergeeld. Zo is het ook met de website.

Door jarenlang dagelijks te publiceren, de content altijd gratis aan te bieden, niet te willen inboeten op inhoud en autonomie, en iedere maand meer dan 25.000 bezoekers te ontvangen, is de website toe aan een virtuele lik verf.

Draag jij mister Motley een warm hart toe? Wil jij nog jarenlang genieten van scherpe interviews, boeiende artikelen en vernieuwende verslagen? Vind jij het belangrijk dat kunst voor iedereen bereikbaar is? Doneer dan een bedrag, klein of groot, via Voordekunst en ontvang een speciale tegenprestatie!

 

Het kantoor van mister Motley
Het kantoor van mister Motley

De afgelopen vijf jaar
De missie van mister Motley is om een breed en veelzijdig publiek bereiken. Daaraan geeft Motley invulling door verhalen te vertellen die een verband leggen tussen kunst en het dagelijks leven, die toegankelijk geschreven zijn en nieuwsgierigheid aanwakkeren. We gebruiken zo min mogelijk kunsthistorisch jargon, maar schromen niet om moeilijke onderwerpen aan te snijden.

Mister Motley krijgt sinds 2012 geen structurele subsidie meer en onderhoudt zichzelf door het aanvragen van projecten, advertenties, diverse samenwerkingen en de enorme energie van schrijvers, kunstenaars, geïnteresseerden en liefhebbers. Door deze constructie is het mogelijk om iedere dag weer verhalen te schrijven die recht doen aan de veelzijdige en ondoorgrondelijke wereld van de kunst. De website gaat graag voorbij aan de waan van de dag, schrijft niet altijd over het meest populaire, maar wil juist aandacht geven aan de meer verbredende, thematische en eigenzinnige vertellingen en kunstwerken. Daarom gaat Motley in gesprek met hedendaagse kunstenaars waarbij zij zoveel mogelijk zelf aan het woord komen over specifieke onderwerpen of kunstwerken, met als doel de lezer inzicht te geven in het ontstaans- en denkproces dat eraan ten grondslag ligt.

De problemen van de huidige website
- Het archief met afbeeldingen wordt te groot, waardoor de site steeds trager wordt.

- Veel onderdelen werken niet op de mobiele website

- Door de jaren heen zijn er steeds meer kleine fouten ontstaan in de code die er samen voor zorgen dat de website chaotisch wordt. (De door elkaar heen lopende titels zien er dan wel uniek uit; dit is geen grafisch statement.)

- Het archief wordt met de dag groter, maar heeft nooit een structuur gehad waardoor artikelen uit bijvoorbeeld 2013 moeilijk vindbaar zijn, laat staan dat er een ordening is op thematiek.

- De artikelen hebben nu weinig opmaak waardoor de teksten digitaal moeilijk leesbaar zijn.

- Daarnaast missen er een aantal belangrijke details zoals het uitlichten van partners en schrijvers, het verbinden van artikelen en de aandacht voor video, geluid of andere nieuwe mediatechnieken.

- De vormgeving is verouderd.

Met jouw donatie

- De website zal opnieuw worden gebouwd. Het wordt zo geprogrammeerd dat alles gebruiksvriendelijk samenkomt en nieuwe mediatechnieken zoals video’s en podcast-opnames toegevoegd kunnen worden.

- We zullen de site van mister Motley van een frisse vormgeving voorzien. Het digitale podium dat we de kunstenaars bieden krijgt weer een fijnzinnig en artistiek ontwerp: een die er minstens weer vijf jaar tegenaan kan.

- De artikelen zelf zullen door de vormgeving en het opnieuw programmeren beter leesbaar zijn en voorzien zijn van een bredere context door hyperlinks, gekoppelde artikelen en thematieken.

- Ook wordt het hele archief opnieuw bekeken en ontworpen zodat alle oude artikelen overzichtelijk en thematisch terug te vinden zijn in een groot overzicht.

- De schrijvers, projecten en samenwerkingen van mister Motley zullen meer aandacht krijgen.

- De website wordt passend gemaakt voor alle digitale media, zoals mobiele telefoons en tablets.

Samenvattend: we zorgen dat de nieuwe ‘tentoonstellingsruimte’ je de komende jaren, iedere dag, weer kan voorzien van scherpe interviews, boeiende artikelen en vernieuwende verslagen.

Dank!

Liefs,

De redactie van Mister Motley

--Klik hier voor meer informatie en om een donatie te doen-- 

Het kantoor van mister Motley
Het kantoor van mister Motley