Tijdens mister Motley's onderzoek naar de behoefte en positie van de (deeltijd)kunstenaar, kwam één gevoelig onderwerp in het bijzonder vaak naar boven: de term 'amateur'.
In een zoektocht naar een ander woord voor dit begrip, nodigt Motley een aantal gastredacteuren uit een nieuw woord voor deze term aan te dragen, te vormen of te vinden.

De tweede gastredacteur door mister Motley uitgenodigd om de hersenen te laten kraken is Cornel Bierens (1949). Hij werd opgeleid tot klinisch psycholoog aan de Universiteit Utrecht en tot kunstenaar aan de Academie Artibus in Utrecht (voorloper HKU, voortijdig afgehaakt) en de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam (voortijdig afgehaakt). Vandaag de dag is hij kunstenaar én schrijver. Hij ontwikkelde zich in zijn beeldend werk van schilder en tekenaar tot bouwer van grote installaties, meestal volgens de technieken van de anamorfose en het mozaïek. Op vrijwel alle Nederlandse academies doceerde hij beeldende kunst, van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden tot de Design Academy in Eindhoven. 

Toen ik Cornel over de uitkomst van mister Motley's onderzoek vertelde, en de behoefte aan een nieuwe term voor het begrip 'amateur' toelichtte, beloofde hij mij na te denken over een nieuw woord. Niet veel later ontving ik een wéér een mail. Bierens was de archieven ingedoken en vond daar een tekst van maar liefst 23 jaar oud. Een betoog aan de hand van een lezing die hij in 1994 hield: Lang leve de dilettant! Een tekst die jaren terug op papier is gezet, maar toch zo hedendaags lijkt te zijn. 

'Dilettant, eigenlijk een prima woord.' Aldus Bierens. Wat in het algemeen de minder gunstige bijklank van het woord is, draait Bierens in onderstaande tekst 360 graden om.