Image

Marten Hendriks in Boijmans van Beuningen

01 Oct 2018 Admin

Op zaterdag 13 oktober wordt de tentoonstelling 'Time Slip' van Marten Hendriks in museum Boijmans van Beuningen geopend. Motley redacteur Alex de Vries schreef de monografie ‘Marten Hendriks – Leven en Werk’ die tevens morgen verschijnt. Eerder schreef de Vries over het werk van Martens op mister Motley: ''Het leven is door Marten Hendriks getekend, terwijl hij natuurlijk ook getekend is door het leven. Die wederkerigheid is de kern van zijn bestaan''.

Marten Hendriks (Doetinchem 1941) studeerde in 1963 af in de schilderkunst aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem. Hij brengt met uiteenlopende middelen en technieken zo levendig mogelijk werk tot stand dat nooit voltooid kan worden. Ieder beeld waaruit zijn kunstenaarschap bestaat, is een commentaar, herneming, verklaring of bevraging van alle andere beelden die hij heeft gemaakt. Ondanks de enorme variëteit is er sprake van een sterke samenhang.

De tentoonstelling opent op zaterdag 13 oktober om 11 uur in museum Boijmans van Beuningen en is samengesteld uit een combinatie van schilderijen, tekeningen, fotografie en maquettes. Klik hier voor meer informatie over het programma op zaterdag 13 oktober en over de monografie. 

Marten Hendriks, 'Onvoltooide Beeldindex', 2013-heden.
Marten Hendriks, 'Onvoltooide Beeldindex', 2013-heden.