Don't ask me who I am and don't expect me to remain the same.

(Title of the Thesis by Duran Lantink, the text was comissioned by the Sandberg Institute)

My Jan Jansen sandals fall through the loft hatch onto the floor.  A thick blue sole with rounded ridges, a pink metallic wrapover strap with Velcro and a green metallic strap over the foot, close to the leg. Yes, I like sturdy shoes and these sandals made me about 5 cm taller and that’s why I wore them. For a while.  Afterwards, they languished in a dark loft. Forgotten. Now, in the clear light of day, they look better than ever, with that extra dust and those bygone times. I give them to fashion designer Duran Lantink who loves to recycle fashion items.

Jewyo Rhii

Liefdesverdriet

Liefdesverdriet heeft  de stem en smaak van water, te veel water. Van verdrinken. Een vriendin werd midden in de nacht door de politie van het wegdek geplukt, in de stromende regen huilde ze onophoudelijk en was niet meer bij machte op te staan. Haar tranen overtroffen de regen die in  strakke pijpenstelen vanuit de hemel op haar neerviel. De hemel was ver weg op dat moment. De zoete aanvang van een grote liefde kent zijn tegenvoeter in het immense vloeibare zilte verdriet van het einde.

Kantelpunt, een expositie van Robbie Cornelissen en Karin van Dam

Ze gaan op reis zonder een exact reisdoel af te spreken. De reis van het samenwerken.
Veel werd er van te voren gesproken, niet dat het overbodig was, net als bij  iedere reis, het fantaseren over welke richting je uit zult gaan, wat je mee wilt nemen in je back pack, het is voorpret maar de reis zelf ontsnapt aan iedere voorbereiding.
De reis van het samenwerken was een bijna vanzelfsprekend idee, ze kennen elkaar al jaren en begeven zich in hetzelfde gebied, het utopische, de bovenwereld en de onderwereld , hemel en hel, ruimtelijkheid en bewegingsrichtingen. 

Jurgen Bey: het onbekende wakker maken

'Niets is geen bedrog', zegt de Idioot van Dostojevski. 'Was er maar meer bedrog' lijkt Sandberg directeur Jurgen Bey te verzuchten: hij wil tot een betere wereld komen door een andere draai aan de werkelijkheid te geven met de kunst als accelerator of vliegwiel. In de slappe klokken en bomen met ogen van Salvador Dali balanceren herkenning en vervreemding in een begrijpelijke mix op het doek. Een ideaal instappunt voor beginners in een andere realiteit. In winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht stapt een man in een zwart pak en een stropdas uit een menigte naar voren en danst met zijn armen wijd vele malen in het rond. Hij geeft de man of vrouw met een boodschappentas vol prei en wortels de kans om geïnfecteerd te raken door de magie van deze soefi dans in een werk van kunstenaar Germaine Kruip. 'Daar zit de educatie', zegt Bey, 'in de taal van wat je niet begrijpt. Kunst is bedoeld om het 'niet snappen' te omarmen.'