Tolerantie voor het onbekende

In april werd ik gevraagd om drie maanden door te brengen in Kings County Hospital in Brooklyn. Ik had wel eerder van de residency Beautiful Distress, gehoord en ook van het Nederlandse zusje Het Vijfde Seizoen. Beiden stonden op mijn wensenlijstje, maar ik had niet verwacht dat ik een maand later de sleutel van mijn appartement in het ziekenhuis zou omdraaien.

Janfamily

Stervende Planten

Beste Mister Motley, 
Hoe houd ik mijn planten in leven?
Elke tip is welkom. Vriendelijke groet,
Sophie

Don't ask me who I am and don't expect me to remain the same.

(Title of the Thesis by Duran Lantink, the text was comissioned by the Sandberg Institute)

My Jan Jansen sandals fall through the loft hatch onto the floor.  A thick blue sole with rounded ridges, a pink metallic wrapover strap with Velcro and a green metallic strap over the foot, close to the leg. Yes, I like sturdy shoes and these sandals made me about 5 cm taller and that’s why I wore them. For a while.  Afterwards, they languished in a dark loft. Forgotten. Now, in the clear light of day, they look better than ever, with that extra dust and those bygone times. I give them to fashion designer Duran Lantink who loves to recycle fashion items.

Jewyo Rhii

Liefdesverdriet

Liefdesverdriet heeft  de stem en smaak van water, te veel water. Van verdrinken. Een vriendin werd midden in de nacht door de politie van het wegdek geplukt, in de stromende regen huilde ze onophoudelijk en was niet meer bij machte op te staan. Haar tranen overtroffen de regen die in  strakke pijpenstelen vanuit de hemel op haar neerviel. De hemel was ver weg op dat moment. De zoete aanvang van een grote liefde kent zijn tegenvoeter in het immense vloeibare zilte verdriet van het einde.