Achterstevoren ademhalen

Na mijn residency op de psychiatrische afdeling van Kings County ziekenhuis in Brooklyn probeer ik op basis van mijn ervaringen nieuw werk te maken. Ik realiseer me meer en meer dat het amper te begrijpen valt wat het is om een psychische aandoening te hebben, zoals PTSS of een angststoornis. Ik zou ook niet weten hoe het voelt om mijn been te verliezen, ik kan me er alleen een voorstelling van proberen te maken uitgaande van hoe het voelt om een sneetje in mijn vinger te hebben. Wat toch echt niet hetzelfde is. Wat zou ik dan te zeggen kunnen hebben over trauma?

Tolerantie voor het onbekende

In april werd ik gevraagd om drie maanden door te brengen in Kings County Hospital in Brooklyn. Ik had wel eerder van de residency Beautiful Distress, gehoord en ook van het Nederlandse zusje Het Vijfde Seizoen. Beiden stonden op mijn wensenlijstje, maar ik had niet verwacht dat ik een maand later de sleutel van mijn appartement in het ziekenhuis zou omdraaien.

Janfamily

Stervende Planten

Beste Mister Motley, 
Hoe houd ik mijn planten in leven?
Elke tip is welkom. Vriendelijke groet,
Sophie

Don't ask me who I am and don't expect me to remain the same.

(Title of the Thesis by Duran Lantink, the text was comissioned by the Sandberg Institute)

My Jan Jansen sandals fall through the loft hatch onto the floor.  A thick blue sole with rounded ridges, a pink metallic wrapover strap with Velcro and a green metallic strap over the foot, close to the leg. Yes, I like sturdy shoes and these sandals made me about 5 cm taller and that’s why I wore them. For a while.  Afterwards, they languished in a dark loft. Forgotten. Now, in the clear light of day, they look better than ever, with that extra dust and those bygone times. I give them to fashion designer Duran Lantink who loves to recycle fashion items.