Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

OP ZOEK NAAR DE HOMO ∙ POIĒTICUS

30 Mar 2015 Sanne de Vries

Homo Poiēticus is een term die ik geleend heb uit het boek ‘See it Again, Say it Again, The Artist as Researcher’ aan welke ik later zal refereren in mijn scriptie. Voor mij vormt deze term een mogelijke illustratie van de vorm van kunstenaarschap waar ik in mijn scriptie naar op zoek ga, en daarnaast vind ik het ook gewoon mooie woorden. Het is een term die gebruikt wordt door de filosoof Gerard Visser en wordt in het boek aangehaald door Janneke Wesseling en Kitty Zijlmans. Onderstaande quote is van Kitty Zijlmans en legt uit wat de term betekent: 
‘…and that is poiēsis, Greek for making, building, bringing about, realising something. The artist as homo poiēticus, which means, thinking while and through creating, or as Janneke Wesseling puts it: making as knowing.’

Een scriptie over de versmelting van kunst en theorie - het specificeren en het definiëren van een hedendaagse vorm van kunstenaarschap. Geschreven door Sanne de Vries ter verkrijging van het diploma Bachelor Autonome Beeldende Kunst.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl