Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

Pay me: re-evaluating the value of (digital) art

21 Apr 2019 Daan Couzijn

Daan Couzijn

Een master thesis over de uitdagingen die digitale kunst met zich meebrengt, waarbij gekeken wordt naar de huidige (economische) positie in de hedendaagse kunstwereld en de mogelijke toekomst.

 

Het digitale tijdperk heeft een nieuwe, virtuele dimensie voortgebracht en daarmee een zee van eindeloze mogelijkheden. Als gevolg hiervan was het onvermijdelijk dat kunstenaars digitale media gingen verkennen als een middel om hun artistieke expressie over te brengen. Meer en meer kunstenaars werken met verschillende vormen van media - van schilderen, tekenen en beeldhouwen tot fotografie en video - waarbij zij gebruik maken van digitale technologieën als een middel om hun kunst te ontwerpen.

Maar samen met de mogelijkheden van digitale media komen ook uitdagingen kijken. De verzameling (en dus de verkoop) van digitale kunst is een onderwerp dat heftig is besproken sinds de digitale kunst verscheen op de radar van de kunstmarkt, aangezien het traditionele model 'schaarste gelijke waarde' niet noodzakelijk van toepassing is op digitale kunst. Dit roept de vraag op: hoe kan de waarde van digitale kunst worden bepaald?

Download onderzoek

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl