amor·teur

Goedemorgen/middag/nacht liefhebbers, sundaypainters, hybride kunstenaars, makers, autodidacten, deeltijdkunstenaars, kunstvrienden, beginnelingen, enthousiastelingen, onderzoekers, beminnaars, dilletanten, hobby-isten, vakmannen, schilders, beeldhouwers, fotografen en andere creatieven. Een jaar lang onderzocht mister Motley in samenwerking met het VSB Fonds de behoeften en positie van de (deeltijd)kunstenaar. Geboren uit de droom om kunstenaars een online gazon te schenken waar we elkaar kunnen ontmoeten: een interactief spanningsveld waar kruisbestuiving kan ontstaan. Persoonlijke verhalen van kunstenaars, kunstopdrachten en artikelen over verschillende vraagstukken rondom de term 'amateur' vullen deze rubriek.

Vreemde eend in de bijt

Hij is ‘Een vreemde eend in de bijt’. Althans, zo noemt hij zichzelf. Uit alle duizenden enquêtes die werden ingevuld door kunstenaars uit heel het land ter bevordering van mister Motley’s onderzoek naar de behoeften en positie van de (deeltijd)kunstenaar, was er één deelnemer met een mening die zeer buitengewoon te noemen is. Hans Tegelaar wil bewust GEEN kunstenaar genoemd worden.

Opdrachten marathon

Geboren uit de met Joseph Beuys gedeelde droom om kunstenaars een gazon te schenken waar men elkaar kan ontmoeten, een interactief spanningsveld waar kruisbestuiving kan ontstaan, nodigde mister Motley een aantal kunstenaars uit om een opdracht te verzinnen die je thuis kunt uitvoeren. Kunstenaars Frank Koolen, Gijs Assmann en Richtje Reinsma ontwierpen uiteenlopende opdrachten, van een recept voor een performance tot de 'maanbriefjes' van Reinsma. Nog tot 15 maart kunt u deelnemen en insturen aan één (of meerdere) van onderstaande opdrachten, alle inzendingen vormen eind deze maand een collectieve, online tentoonstelling. 

Maak foto-, of videomateriaal met uw smartphone of camera en stuur het resultaat naar fenne@mistermotley.nl