C H R O N O T O P I A

CHRONOS - tijd / TOPOS - plaats
In een tijd waarin alles draait om tijd, staan we verrassend weinig stil bij het fenomeen zelf. We lijken nauwelijks na te denken over hoe tijd, of beter gezegd onze omgang met tijd, tot stand is gekomen. In de serie C H R O N O T O P I A onderzoekt Sanne de Vries via het perspectief van de kunst de verschillende kanten van tijd en de plaats die het heeft in onze levens. De serie als geheel vormt tevens ook een wens - om een andere relatie met de tijd aan te kunnen gaan. Als een utopie van, of voor, de tijd. Naast de online artikelen op mister Motley, zal de serie tevens de kern vormen van een publicatie die in 2018/2019 verschijnt bij uitgeverij ArtEZ Press.

‘These things take time’ - epiloog

Het is op dit moment van schrijven 2 jaar en 26 dagen geleden dat het eerste artikel in mijn serie over tijd online kwam - mijn proloog. Het duurde dus ook wel 755 dagen, 18.120 uren, 10872.00 minuten of 65.232.000 seconden tot ik het laatste artikel zou schrijven - deze epiloog.

Hetzelfde moment over de hele wereld

Ooit onder de douche gestaan en gedacht: wie zou er op dit moment aan de andere kant van de wereld ook onder de sproeier staan? Weleens tijdens een verre reis de uren terug uitgerekend om te visualiseren wat vrienden in het koude Nederland aan het doen waren op datzelfde moment? Ooit bekenden gehad die tijdens oud en nieuw in het buitenland zaten en daardoor veel te vroeg of veel te laat de beste wensen stuurden?