• Een zee aan perspectieven - interview met Hanne Hagenaars

    Toen jij mister Motley oprichtte koos je een ander discours dan het aanbod binnen de kunsten op dat moment in Nederland. Kun je deze behoefte kunst te verpersoonlijken toelichten in de context van 13 jaar geleden?
    'Mijn doel met mister Motley was om zoveel mogelijk mensen te interesseren voor de hedendaagse kunst. Het leek me een goede manier om via levensthema’s de kunst in kaart te brengen en op die manier herkenbare aanknopingspunten te creëren.

  • Levenskunst als handelswaar

    “Wees gewoon jezelf”, zo luidt het advies dat we regelmatig gevraagd en ongevraagd te horen krijgen. Maar blijkbaar is het nog niet zo gemakkelijk om gewoon jezelf te zijn. Boekwinkels zijn tot de nok gevuld met ‘zelfhulpboeken’ over hoe we gelukkig kunnen worden door te mediteren, te reizen, op te ruimen, af te vallen of door al deze dingen juist niet te doen. Je kan bijna geen tijdschrift openslaan of er staan tips in over hoe je moet zoeken, zijn of worden wie je bent. De filosoof Alain de Botton heeft zelfs een School of Life opgericht, waar je kunt leren om een betere partner, ouder, minnaar, kortom een gelukkiger mens te worden.