Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Tendens

  • De mens die geen mens meer wil zijn

    Vandaag op dierendag herpubliceert mister Motley een artikel uit 2017 van socioloog Ruben Jacobs over kunstenaar Thomas Thwaites die een dier wil zijn. 

    Op een dag, terwijl hij naar de hond van zijn nichtje kijkt, schiet de jonge Brit Thomas plotseling een gedachten te binnen: hoe zou het zijn om als dier door het leven te gaan? Slapen, eten, spelen; een hond maakt zich geen zorgen om de toekomst. Een hond heeft geen behoefte om zichzelf te ‘ontplooien’ en te ‘uiten’, om een kunstwerk van zijn leven te maken. Een verlangen is geboren, wat volgt is een serieus onderzoek. Welk dier zou hij het liefst willen worden? En hoe moet hij daar in godsnaam in transformeren?

    hoe zou het zijn om als dier door het leven te gaan?

  • Interview met Arna Mačkić over de bedreiging van de inclusieve stad

    Architect Arna Mačkić (1988) heeft samen met Lorien Beijaert het architectenbureau Studio L A opgericht. Daarnaast is ze hoofd van de afdeling Architectural Design aan de Gerrit Rietveld Academie en tot 2016 verbonden geweest aan ontwerpbureau RAAAF. Ook is ze de auteur van het boek Mortal Cities & Forgotten Monuments waarin ze onderzoekt hoe stedenbouw verbonden is met identiteit en hoe architectuur kan bijdragen aan een open manier van stadsontwikkeling en wederopbouw – met behoud van (immaterieel) historisch erfgoed.