Redactie

Anne Geene in Kunst is Lang

30 oktober 2019

 

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt het online kunsttijdschrift mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit.
In het kader van een projectvak voor studenten van de Breitner Academie namen we dit voorjaar vijf afleveringen op om voorafgaand aan het nieuwe seizoen te publiceren. Op 21 maart was kunstenaar en fotograaf Anne Geene te gast. 
 

Anne Geene (1983) legt de verborgen schoonheid van planten en dieren vast op beeld. Aan de hand van foto’s onderzoek, verzamelt, inventariseert en archiveert Anne Geene haar directe omgeving om deze vervolgens te analyseren en te ordenen volgens een schijnbare logica. Schijnbaar, want duiding van de verzamelde gegevens is van persoonlijke aard en zijn een knipoog naar deze menselijke drang tot ordenen en weten. Geene studeerde fotografie aan de KABK in Den Haag en aan Sint Joost in Breda en deed een master in Photographic Studies aan Universiteit Leiden. In 2014 won ze de ING Unseen Talent Award en in 2018 won ze de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs.
Anne Geene, Nieuwe FeitenAnne Geene, Perceel no. 235, Encyclopedie van een volkstuinAnne Geene, Schapen

 

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Vanaf 11 november elke maandag op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM en via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later