Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

Amateur Magazine

30-05-2015 Irene de Craen

‘Done with a fuck you attitude and a big heart.’ Zo zeggen de makers van Amateur Magazine, een onafhankelijk kunstenaarstijdschrift uit Zwitserland over urban art, design, DIY cultuur en streetwear, hun tijdschrift te maken.

Voor de makers van het tijdschrift lijkt er geen definitie van de term amateur te zijn gebaseerd op opleiding, expositie, hoeveel geld iemand er mee verdient of hoeveel tijd iemand er aan besteedt. Het tijdschrift is een uiting van de passie van amateurs: ‘The term ‘amateur’ reflects a voluntary motivation to work as a result of personal passion’, staat er op een van de eerste bladzijden. En deze passie spreekt natuurlijk in het bijzonder van straat- en graffitikunstenaars voor wie de wereld het canvas is. Amateur Magazine gaat dus niet zozeer over kunst, maar veel meer over een levensstijl.

Opvallend is dat alle kunstenaars die geïnterviewd zijn in het nummer vertellen dat ze van kinds af aan al tekenen, er altijd mee bezig zijn geweest en het altijd zullen blijven doen, ongeacht de reacties of acceptatie van anderen.

Naast de interviews staat er niet veel tekst in het tijdschrift. Geen lange artikelen dus, maar vooral veel beeld en interessante beeldende experimenten. Zoals een spread die gemaakt wordt door drie kunstenaars: een kunstenaar maakt een tekening dat in het midden van de pagina gaat. Deze tekening gaat naar twee afzonderlijke kunstenaars die aan de hand hiervan ieder een illustratie maken. Het geheel wordt in het blad samengevoegd. En dit is dan het resultaat:

Amateur Magazine draagt zijn naam in de meest positieve zin van het woord. Met passie en toewijding. Een heel hip tijdschrift dus (zelfs de advertenties zien er cool uit) waarvan de huidige, achtste editie volgens de website van Amateur Magazine de dikste is tot nu toe. Dat belooft wat.

Het volgende nummer dat begin oktober uit komt zal een special over New York zijn. Kijk voor meer informatie op Amateur Magazine.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl