Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Anouk Kruithof en Thijs Verhaar in Kunst is Lang

12-10-2016 Redactie

Woensdagavond 12 oktober zijn Anouk Kruithof en Thijs Verhaar te gast in de uitzending van Kunst is Lang. 

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.
Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een kunstenaar die werkt of exposeert in Amsterdam. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anouk Kruithof Aan de sculpturen, installaties, take away pamfletten en fotoboeken van Kruithof ligt vaak een interventie in de publieke ruimte ten grondslag. Ze gebruikt de fotocamera als strategisch gereedschap om contact te leggen met de buitenwereld. Het fotografisch materiaal vormt vervolgens de basis van haar uiteindelijke werken. Kruithof onderzoekt en ondervraagt hiermee de fysieke eigenschappen van het medium fotografie.

Thijs Verhaar  Sinds zijn jeugd is hij gefascineerd door industrieel breien. Hij houdt van het contrast tussen de hardheid van industriële machines en de zachtheid van breisels. Vorig jaar heeft hij het bedrijf Thijs Verhaar gestart en breit hij in zijn eigen Knitwear Lab grafische shawls gemaakt van fine merino wol. Na twee collecties gebreide shawls, wil hij nu ook heel graag een bijpassende sokkencollectie gaan ontwikkelen. 

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond tussen 20.00 en 21.00
Centrale vestiging Openbare Bibliotheek Amsterdam 
Oosterdokskade 143
Vierde verdieping

Live te beluisteren via: 
AmsterdamFM

Op een later moment te beluisteren via:
Podcast, Soundcloud en op de website van mister Motley

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl