Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Cindy Moorman en Leonie & Lois in Kunst is Lang

02-11-2016 Redactie

Woensdagavond 2 november zijn Cindy Moorman en Leonie & Lois te gast in de uitzending van Kunst is Lang. 

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.
Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een kunstenaar die werkt of exposeert in Amsterdam. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cindy Moorman woont en werkt in Amsterdam. Zij studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (1999-2003) en studeerde vervolgens aan de Master opleiding aan de Sint Joost in Breda (2003-2005). 
In 2006 ontving zij van het Fonds BKVB een startstipendium, in 2014 een Ontwikkelbudget van het AFK en in de loop der jaren diverse projectsubsidies. 
Moorman’s werk is onder andere te zien geweest in het Van Abbemuseum in Einhoven, W139 in Amsterdam, P/////AKT in Amsterdam, TENT in Rotterdam, het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem en het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. 
Haar werk is opgenomen in diverse prive collecties.

Leonie & Lois Door het hele land en over de grens bieden zij workshopbelevingen aan. Hiermee activeren Leonie & Lois mensen door hen het plezier laten ervaren van het maken! Dit doen ze door oude technieken en oude materialen te combineren en zo ontstaan er waardevolle producten als eindresultaat, maar nog belangrijker: een betekenisgevoel voor de makers!


KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond tussen 20.00 en 21.00
Centrale vestiging Openbare Bibliotheek Amsterdam 
Oosterdokskade 143
Vierde verdieping

Live te beluisteren via: 
AmsterdamFM

Op een later moment te beluisteren via:
Podcast, Soundcloud en op de website van mister Motley

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl