Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Een nieuw seizoen Kunst is Lang

06-12-2017 Mister Motley

Nu de eerste drie seizoenen met 62 radio uitzendingen erop zitten, is het hoog tijd voor een gloednieuw seizoen van KUNST IS LANG (en het leven is kort). Vanaf woensdagavond 6 december schuift er weer wekelijks een kunstenaar aan om te vertellen over zijn of haar kunst, kunstenaarschap en blik op de wereld. Daarnaast is er iedere week een tweede kunstenaar aanwezig om visueel te reageren op het gesprek. Presentator Luuk Heezen gaat op woensdagavond 6 december vanaf 20.00 live op de ether in gesprek met kunstenaar en artistiek interim-directeur van IDFA, Barbara Visser. We gaan het hebben over haar oeuvre, het idee van documenteren en de spanning tussen feit en fictie in haar werk. De uitzending wordt opgenomen in VondelCS (Vondelpark 3, Amsterdam) en iedereen is van harte welkom deze bij te wonen. 

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Dit seizoen is Kunst is Lang niet alleen te horen op de radio, maar ook te bekijken via de Kunst is Lang Youtube en Arttube. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Barbara Visser (1966) is beeldend kunstenaar en werkt met film, fotografie, tekst en mensen. Haar werk is opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Gemeentemuseum in Den Haag. Ze won de Charlotte Köhler–, David Roell – en de Dr. A.H. Heineken Prijs voor Kunst en Wetenschap. Van 2014 tot en met 2017 was ze voorzitter van de Akademie van Kunsten van de KNAW en in 2017 (interim) artistiek directeur van IDFA.

Herbarium Barbara Visser
Herbarium Barbara Visser
 Aafke Bouman(1994) studeerde dit jaar af aan de HKU in de richting Illustratie. In haar afstudeerproject 'Strangers in Strange Lands' onderzoekt ze het verlangen om te verdwijnen aan de hand van drie fictieve personages. Op woensdagavond 6 december zal Aafke Bouwman tijdens het interview live reageren op het gesprek. Deze beelden worden opgenomen en gemonteerd in de beeldmontage van het interview.
Aafke Bouman
Aafke Bouman

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst
Voordekunst
Arttube
VondelCS
AmsterdamFM

Omslagfoto: Elsemarijn Bruys

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl