Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Esther Polak en Ivar van Bekkum in Kunst is Lang

30-10-2019 Redactie

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt het online kunsttijdschrift mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit.
In het kader van een projectvak voor studenten van de Breitner Academie namen we dit voorjaar vijf afleveringen op om voorafgaand aan het nieuwe seizoen te publiceren. Op 4 april waren kunstenaars Esther Polak en Ivar van Bekkum te gast. 

 

Esther Polak and Ivar van Bekkum werken samen als kunstenaarsduo onder de naam PolakVanBekkum. Hun werk richt zich op beweging en landschap, of om het abstracter te zeggen, op mobiliteit en wat dat teweegbrengt.
Vanuit een verbondenheid met de Nederlandse landschapschilderkunst, gebruiken de kunstenaars nieuwe technologieën om die hele persoonlijke ervaring van ruimte vast te leggen, zowel op het platteland als in de stad. Het werk ontstaat eigenlijk altijd vanuit een samenwerking; of dat nu met mensen, objecten of soms zelfs de stralen van de zon zijn.
PolakVanBekkum werkt internationaal en exposeerde bij onder andere bij Transmediale in Berlijn, Ars Electronica Linz, ZKM Karlsruhe, IMAL Brussel, Museo for Image and Sound Sao Paolo, het randprogramma van De Biënnale Marrakech en Het Philadelphia Percent for Art Programma. Hun films zijn internationaal vertoond, bijvoorbeeld op FID Marseille, NEMAF Seoul en het Nederlands Film Festival.
Dit jaar is hun werk op IDFA te zien, klik hier voor de data. 

PolakVanBekkum, Wall Drawing Wind, Part III, 2010
PolakVanBekkum, Wall Drawing Wind, Part III, 2010
PolakVanBekkum, Gaan om te zijn, 2018
PolakVanBekkum, Gaan om te zijn, 2018
PolakVanBekkum, These are memories that few have cared to claim #2
PolakVanBekkum, These are memories that few have cared to claim #2


KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Vanaf 11 november elke maandag op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM en via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl