Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Eylem Aladogan & Anna Rune in Kunst is Lang

08-07-2017 Redactie

Woensdag 7 juni was Eylem Aladogan te gast in Kunst is Lang

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Dit seizoen is Kunst is Lang niet alleen te horen op de radio, maar ook te bekijken via de cultuurzender Parmando 24 Culture. 

Eylem Aladogan  In 1999 maakt beeldend kunstenaar Eylem Aladogan (Tiel, 1975) de installatie Birds: op een granieten blad liggen zeven verschillende soorten vogels. Ze zijn gemaakt van klei. Om uitdrogen te voorkomen, worden ze één keer in de zoveel tijd besprenkelt met water. Dit vertegenwoordigt een spanning tussen in stand houden en loslaten, aangezien teveel water tot gevolg heeft dat de klei oplost. In stand houden en loslaten zijn twee begrippen die symbool staan voor een terugkerend thema in Aladogans oeuvre: dat van kracht, tegenkracht en wilskracht.

KUNST IS LANG

en het leven is kort 

Iedere woensdagavond op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM
Aanstaande zondag op de buis via Parmando 24 Culture

De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Voordekunst
Parmando 24 Culture
AmsterdamFM
Oude Kerk
Museum Van Loon
Kunstfort Vijfhuizen

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl