Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Het werk van Koes Staassen

29-05-2018 Redactie

Op woensdag avond 30 mei is kunstenaar Koes Staassen uitgenodigd om visueel te reageren op het gesprek tussen Ruchama Noorda en presentator Luuk Heezen. 

Koes Staassen die in 2014 afstudeerde aan de Academie St. Joost ’s-Hertogenbosch licht zijn tekeningen als volgt toe: “Zolang als ik me kan herinneren voel ik mij aangetrokken tot glanzende verleidelijke oppervlakten en objecten. Ik verlang ernaar om deze objecten in contact te brengen met het lichaam. De relatie tussen lichaam en object is ambigu. Komt mijn verlangen uit de impuls om te decoreren of vanuit de fantasie om het lichaam te bedreigen?
Vaak voel ik grote schaamte om toe te geven aan mijn verlangen, maar ik kan niet ontsnappen aan de noodzaak om te tekenen wat ik wil zien. Een model wordt uitgenodigd en een spel van overgave wordt uitgevoerd, een ritueel verricht. Het is belangrijk om schaamte en verlangen elkaar te laten ontmoeten en het proces te laten leiden, laat het materiaal worden. Er is grote schoonheid in het duister van het verlangen.” Tekst van Galerie Mieke van Schaijk

Koes Staassen, Offerings II
Koes Staassen, Offerings II

Koes Staassen, Arousing His Confession, 2016
Koes Staassen, Arousing His Confession, 2016

Koes Staassen, Ties of Devotion, 2016
Koes Staassen, Ties of Devotion, 2016

Website Koes Staassen

 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl