Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Judith Quax in Kunst is lang

07-11-2020 Redactie

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit. Maandag 9 november is Judith Quax te gast.
 

Het werk van fotograaf en filmmaker Judith Quax komt voort uit een fascinatie met identiteit en met hoe identiteit constant aan verandering onderhevig is. Sinds 2006 onderzoekt ze migratie van West-Afrika naar Europa, waarbij ze zich afvraagt af hoe mensen zich aanpassen aan een nomadisch en transnationaal bestaan, en hoe ze omgaan met de spanning tussen de herinnering aan het land waar ze vandaan komen, en de werkelijkheid in een nieuwe omgeving. In de film Voyage à Dakar reist ze samen met haar Nederlands-Senegalese zoon Noah Saliou van Amsterdam naar Dakar - via Frankrijk, Spanje, Marokko, Westerse Sahara en Mauritanië - in de tegenovergestelde richting van de migratiestroom.

Judith Quax, Voyage à Dakar


Judith Quax, Voyage à Dakar


Judith Quax, Voyage à Dakar


KUNST IS LANG
en het leven is kort 
Elke maandag tussen via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van Mister Motley 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl