Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Leesgroep: van wie is het verhaal?

27-01-2020 Redactie

Activistische leesgroep met antropoloog Rita Ouédraogo
 

Met de vluchtelingenboot van Christoph Büchel op de 58ste Biënnale van Venetië nog scherp in het geheugen, starten we de leesgroep serie van ArtEZ studium generale & Mister Motley in 2020 met de vraag wie welk verhaal mag vertellen. Zijn de intenties van de activistische maker geldig als die zelf geen slachtoffer is van de situatie die wordt aangekaart? Of is het juist belangrijk dat kunstenaars het opnemen voor mensen uit onderdrukte communities of problemen aankaarten waar ze op persoonlijk vlak niet mee in aanmerking komen? Wie mag wel verhaal vertellen?

Gast: antropoloog Rita Ouédraogo
Voorafgaand Lezen:
https://madamasr.com/en/2019/05/29/feature/culture/the-privileged-violent-stunt-that-is-the-venice-biennale-boat-project/
https://mediadiversified.org/2017/11/15/the-museum-will-not-be-decolonised/

MEEDOEN? Meld je aan via deze link en we zien je op dinsdag 4 februari vanaf 19.00 in WALTER. Je hoeft geen ArtEZ student te zijn om te kunnen deelnemen.
Rita Ouédraogo is curator, Research Programmer en (Community) Collaboration Officer voor het Research Centre for Material Culture, het onderzoekscentrum van het Tropenmuseum, Volkenkunde museum, Afrika museum en het Wereldmuseum. Zij is geïnteresseerd in het dekoloniseren van organisaties en instituten, institutioneel racisme, populaire cultuur en sociale kwesties.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl