Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Lieven Hendriks in Kunst is lang

01-06-2020 Redactie

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit. Maandag 1 juni is Lieven Hendriks te gast.
 

Lieven Hendriks neemt alledaagse onderwerpen waarin de menselijke aanraking een rol speelt als uitgangspunt voor zijn werk. Hij schildert bijvoorbeelt spijkers in muren, uit papier geknipte sterren en vasen en tekeningen die met vingers op beslagen ramen gemaakt zijn. Hendrinks speelt daarbij met de menselijke observatie en hij houdt rekening met hoe we naar kunst kijken, hoe we onze aandacht op iets richten en hoe dat wordt beinvloed door de omstandigheden. 

Lieven Hendriks, Hear Say, 2018
Lieven Hendriks, Hear Say, 2018

Lieven Hendriks, Mural #1 (Nails Series), 2017
Lieven Hendriks, Untitled, 2018

Lieven Hendriks, Oriental (Vases Series), 2014
Lieven Hendriks, Oriental (Vases Series), 2014


KUNST IS LANG
en het leven is kort 
Elke maandag tussen via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl