Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Louwrien Wijers in Kunst is lang

16-02-2020 Redactie

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit. Maandag 17 februari is Louwrien Wijers te gast.
 

Louwrien Wijers is kunstenaar en schrijver, en is vanaf de jaren zestig betrokken bij internationale kunstbewegingen als Fluxus, conceptuele kunst en performance kunst. Tussen 1968 en 1986 werkte ze met Joseph Beuys en net als hem ziet ze schrijven, spreken en denken ook als sculpturen. Haar belangrijkste mentale sculptuur is 'Art meets Science and Sirituality in a changing Economy', dat zich in 1990 in het Stedelijk Museum in Amsterdam voltrok en waarin grote denkers en kunstenaars, van Marina Abramovic tot de Dalai Lama, met elkaar in gesprek gingen over een positief toekomstbeeld. 

Lawrence Weiner in Art meets Science and Sirituality in a changing Economy'
Lawrence Weiner in Art meets Science and Sirituality in a changing Economy'

Louwrien Wijers en Andy Warhol
Louwrien Wijers en Andy Warhol

Louwrien Wijers, Saint Society
Louwrien Wijers, Saint Society

KUNST IS LANG
en het leven is kort 
Elke maandag tussen via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl