Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Marinus Boezem en Hun in Kunst is Lang

23-04-2017 Redactie

Kunst is Lang is terug met een gloednieuw seizoen radio én televisie uitzendingen. 20 kunstenaars die in museumzalen, atelier ruimtes en kerkgangen vertellen over hun kunst, kunstenaarschap en blik op de wereld. Op woensdag avond 12 april was Marinus Boezem te gast.

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Dit seizoen is Kunst is Lang niet alleen te horen op de radio, maar ook te bekijken via de cultuurzender Parmando 24 Culture. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Marinus Boezem
Al vroeg in zijn kunstenaarscarrière legde Marinus Boezem de nadruk meer op het conceptuele aspect van zijn kunst dan op het materiële: ‘’Het wordt tijd dat kunstenaars hun handen wassen en meer met het hoofd gaan doen.’’ En dan kun je met behulp van een klein vliegtuigje de lucht signeren en het ironisch tot je kunstwerk verklaren, of in een polder in Almere 178 bomen in de vorm van een kathedraal laten groeien. Minimale middelen die een klein laagje over de werkelijkheid leggen, of haar net een duwtje in een andere richting geven.

Hun 
Sabine Krol en Charlotte de Vries vormen samen het cabaretduo Hun. Beiden zijn afgestudeerd aan het Conservatorium van Haarlem en schrijven Nederlandstalige liedjes begeleid door piano, gitaar en elektronische instrumenten.. Het programma bestaat uit muziek, vocale hoogstandjes, wat tekst en hier en daar een onverhoopte danspas. Nu schrijven Hun aan een voorstelling over Hun.

Marinus Boezem
Marinus Boezem

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM
Aanstaande zondag op de buis via Parmando 24 Culture

De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Voordekunst
Parmando 24 Culture
AmsterdamFM
Oude Kerk
Museum Van Loon
Kunstfort Vijfhuizen

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl