Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Motley's kerstcadeau

07-12-2020 Redactie

Kerst 2020 zal een andere vorm hebben dan hoe we de feestdagen normaal gesproken vieren. Het is daarom extra leuk om iemand dit jaar een cadeau te geven voor in huis. Mister Motley heeft de afgelopen 1,5 jaar twee boeken uitgegeven vol met hedendaagse kunst, essays over de tijd waarin we leven en bespiegelingen van kunstenaars. Geef nu deze twee boeken aan iemand cadeau, plus een print voor aan de muur en een meegestuurde boodschap die door de redactie op een kerstkaart wordt geschreven. Dit alles samen voor 40,00 inclusief verzendkosten met de garantie dat het voor de kerstdagen wordt bezorgd bij de desbetreffende vriend, buurvrouw, moeder of geliefde. ‘Omdat wij niet zonder het verhaal, het mysterie en het geheim kunnen.’ 

 

Boek 1: Wat Niet Is Maar Kan Zijn
Als je vandaag zou sterven en één generatie later terugkeert, in welke wereld zou je dan geboren willen worden, ongeacht waar of wie je bent?

Tien schrijvers en negen kunstenaars over dé vraag die we onszelf allemaal moeten stellen Als je vandaag zou sterven en één generatie later terugkeert, in welke wereld zou je dan geboren willen worden, ongeacht waar of wie je bent? Vanuit dit gedachtenexperiment verkennen tien schrijvers en negen kunstenaars de mogelijkheid hun eigen belangen opzij te zetten voor een betere wereld voor volgende generaties. Zij speculeren over een onbekende toekomst waar ze zelf onderdeel van uitmaken. De nationale en internationale schrijvers en kunstenaars reflecteren vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken op actuele mondiale vraagstukken en ontwikkelingen en laten daarin volstrekt eigen stemmen horen. Met essays van Michelle Alexander, René ten Bos, Dean Bowen, Sander Donkers, Clarice Gargard, Sisonke Msimang, Rashid Novaire, Vamba Sherif, Jan van de Venis en Louwrien Wijers. En met werk van de kunstenaars Brook Andrew, Raul Balai, Ghana Think Tank, Femke Herregraven, Claudia Martínez Garay, Nástio Mosquito, Marianne Nicolson, Simphiwe Ndzube en Müge Yilmaz.

Dit boek is uitgegeven in samenwerking met Nest Den Haag, Uitgeverij Jurgen Maas en curator Manon Braat. 

Boek 2: Dit is een vertaling
Kiezen, het in- en uitsluiten van informatie en het sleutelen aan een verhaal ligt besloten in kunst en kunstenaarschap. Vandaar dat deze uitgave precies daar het zwaartepunt legt: op het mechaniek achter een vertaling.

Uit alle online verhalen, kunstenaarsteksten en interviews op mistermotley.nl vormden we een selectie, en vroegen een aantal auteurs nieuwe artikelen te schrijven die aansloten op de onderliggende thema’s. Alles wat we zien en zeggen is zo in zekere zin een vertaling van de werkelijkheid. In het geval van de kunstenaar is dit gegeven van bijzondere waarde: het perspectief van de maker kan de blik van de toeschouwer doen kantelen, zicht geven op een nieuwe uitsnede van de wereld en ons deelgenoot maken van een andere, nieuwe realiteit.

Met bijdragen van: Alex de Vries, Aukje Dekker, Bernke Klein Zandvoort, Bonno van Doorn, Charl Landvreugd, Daan Borrel, Dorien de Wit, Ellis Kat, Fenne Saedt, Fiep van Bodegom, Gerda van de Glind, Gijs Frieling, Hanne Hagenaars, Henry Andersen, Heske ten Cate, Irene de Craen, Jappe Groenendijk, Kasper van Steenoven, Ko van ’t Hek, Lieneke Hulshof, Lietje Bauwens, Linde van Schuppen, Maria Barnas, Melanie Bonajo, Miek Zwamborn, Milo Vermeire, Mirthe de Leeuw, Patricia Kaersenhout, Richtje Reinsma, Robin Barry, Sanne de Vries, Simone Atangana Bekono, Vibeke Mascini, Vincent van Velsen.

 

Print: Riso print voor aan de muur met een quote uit ‘Dit is een vertaling’ van kunstenaar Marc Mulders. ‘[…] omdat wij niet zonder het verhaal, het mysterie en het geheim kunnen.’  

Kaart: Wanneer je klikt op ‘bestelling afronden’ kun je bij ‘Opmerkingen’ een bericht achterlaten voor iemand waar je het cadeau heen wilt sturen. Deze tekst zullen wij overschrijven op een ansichtkaart die wordt toegevoegd aan het pakket. 

Verzenden: Voer een afwijkend afleveradres in om het pakket te bezorgen aan de diegene waar je het pakket heen wilt sturen.  

 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl