Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Nicoline van Harskamp in Kunst is lang

15-11-2020 Redactie

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit. In de afleveringen van 16 en 23 november en 7 en 14 december schuiven er vier kunstenaars aan die onderdeel zijn van de eerste editie van Refresh, een project van het Amsterdam Museum. Refresh is een tweejaardlijkse manifestatie rond Amsterdamse stadscultuur met werk van hedendaagse makers. Voor deze eerste editie vertolken 25 kunstenaars hun plek in de stad. De tentoonstelling is vanaf 11 december t/m 28 maart te zien in het Amsterdam Museum en andere locaties verspreid over de stad. Maandag 16 november is Nicoline van Harskamp te gast.

Het werk van Nicoline van Harskamp gaat over taal. Zo onderzoekt ze bijvoorbeeld de Engelse taal die wereldwijd wordt gebruikt door mensen die het niet als moedertaal hebben geleerd, en ze kijkt naar wat er gebeurt wanneer je namen als een onderdeel van taal gaat zien. 

Nicoline van Harskamp,  Mein Name ist Sprache (live performance) 2018,  foto door Clara Wildberger
Nicoline van Harskamp, Mein Name ist Sprache (live performance) 2018, foto door Clara Wildberger


My Name is Language (book) 2020  Detail from back cover by Nicoline van Harskamp
My Name is Language (book) 2020 Detail from back cover by Nicoline van Harskamp


Englishes (exhibition poster) 2016  Text collage by Nicoline van Harskamp
Englishes (exhibition poster) 2016 Text collage by Nicoline van Harskamp


KUNST IS LANG
en het leven is kort 
Elke maandag tussen via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van Mister Motley 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl