Art & everyday life

Deze rubriek bevat artikelen en interviews over kunst met een sterke focus op het dagelijks leven. Een ander licht op de orde van de dag.

EINDEXPO BCADEMIE 2018 - SCHAAR EN RUPS

Terwijl het schooljaar ten einde loopt en kinderen met waterpistolen door de straten jagen, wordt een nieuwe garde kunstenaars kwiek het nest uitgewerkt. Ze krijgen nog één kans de harten van critici voor zich te winnen tijdens hun afstudeerexposities- maar dan moeten ze het voortaan zelf gaan doen. Want na de academie begint het pas echt! Hoe houd je jezelf gelukkig in de grote, intimiderende kunstwereld? Om afgestudeerden daarmee wat verder te helpen richtten Alex Jacobs en Daan den Houter drie jaar geleden de postacademische Bcademie op. De afgelopen dagen exposeerden achtendertig deelnemers en hun mentoren van de Bcademie in Garage Rotterdam, hieronder een paar juweeltjes:

Beelden die op elkaar zijn afgestemd

Vijf beeldhouwers resoneren

‘Resonance’ is een tentoonstelling in Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid met sculpturen van Armando, Sjoerd Buisman, Ewerdt Hilgemann, Jos Kruit en Piet Tuytel. Hun werk vindt weerklank in elkaar in de ogen van Rob de Vries die deze tentoonstelling samen met Bianca Vooges heeft gemaakt. Ze resoneren. Je zou kunnen zeggen dat ieder beeld voor de anderen sculpturen dienstdoet als een stemvork. Ze zijn op elkaar afgestemd. De tentoonstelling is tot en met 30 september 2018 te zien.