Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Nour-Eddine Jarram in Kunst is lang

07-02-2021 Redactie

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit. Tijdens de lockdown zullen de afleveringen elke dinsdagavond om 20:00 live te zien zijn via een livestream op Youtube. Dinsdag 9 februari is Nour-Eddine Jarram te gast in Kunst is lang.
 

Van 19 november 2020 t/m 9 mei 2021 is in Rijksmuseum Twenthe de omvangrijke solotentoonstelling ‘Beeldenstorm’ te zien van Nour-Eddine Jarram (1956). Jarram kwam eind jaren zeventig vanuit Casablanca naar Enschede om te studeren aan de kunstacademie AKI. Hij is nooit meer uit Enschede vertrokken en werkt tot op vandaag de dag aan een rijk oeuvre van schilderijen en tekeningen. In Marokko groeide hij op  met een beeldcultuur die werd bepaald door decoratie, maar in zijn werk heeft hij altijd gezocht naar een figuratieve manier van werken. Hij richt zich op onderwerpen waarmee hij zich engageert, zoals de vluchtelingen die vanuit Afrika Europa proberen te bereiken en maakt hij portretten van Marokkaanse jongeren in Nederland.

Nour-Eddine Jarram, Know your place, 2016
Nour-Eddine Jarram, Know your place, 2016

Solotentoonstelling 'Beeldenstorm' van Nour-Eddine Jarram in het Rijksmuseum Twenthe
Solotentoonstelling 'Beeldenstorm' van Nour-Eddine Jarram in het Rijksmuseum Twenthe

Nour-Eddine Jarram, Le Voyage, 2019
Nour-Eddine Jarram, Le Voyage, 2019


KUNST IS LANG
en het leven is kort 
Elke dinsdag tussen 20:00 en 21:00 via een livestream op onze Youtube.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van Mister Motley.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl