Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Robert Zandvliet en Anneke Hymmen in Kunst is Lang

14-12-2016 Redactie

Woensdag 14 december zijn Robert Zandvliet en Anneke Hymmen te gast in Kunst is Lang

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.
Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een kunstenaar die werkt of exposeert in Amsterdam. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Robert Zandvliet Kunstenaar Robert Zandvliet schildert de laatste jaren thema’s uit de schilderkunst opnieuw. 'Hernemen', zoals hij het zelf noemt. Hij wordt gegrepen door een afbeelding en pelt het beeld af om tot de essentie te komen. In deze Hollandse Meesters maakt hij een serie doeken geïnspireerd door objecten die door de natuur gemaakt zijn gemaakt, een ‘gewone steen’.

Anneke Hymmen Fotografe Anneke Hymmen (1977, Duitsland) en art-director Kumi Hiroi (1979, Japan)  maken samen een serie portretten gebaseerd op advertenties in mode-bladen, waarin het opgelegde schoonheidsideaal sterk aanwezig is. Ze vroegen zich af hoe deze schoonheid nu eigenlijk geconstrueerd wordt en bedachten een manier om erachter te komen hoe mensen naar deze foto's kijken. 

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond tussen 20.00 en 21.00
Centrale vestiging Openbare Bibliotheek Amsterdam 
Oosterdokskade 143
Vierde verdieping

Live te beluisteren via: 
AmsterdamFM

Op een later moment te beluisteren via:
Podcast, Soundcloud en op de website van mister Motley

 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl