Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Roelien Hendriks koopt Moppies

06-03-2015 Mister Motley

Wanneer is een schilderij af? Roelien Hendriks, een van de twintig deelnemers van het kunst-experiment Stick or Twist besloot dat het schilderij nu volmaakt is, volledig, voor haar althans. Nog 18 begunstigen zitten in het spel. Twintig kunstkopers hebben ingestemd met de aankoop van een leeg canvas van Aukje Dekker waarop in fases een kunstwerk zal onstaan.

Alle schilderijen beginnen (nagenoeg) identiek en worden zo stapsgewijs voortgezet. Wanneer het werk een volgende fase heeft bereikt, wordt er een foto van dit stadium op deze website geplaatst. En bij elke fase is het aan elke individuele koper om te bepalen: stoppen of doorgaan. 

Waarom heb je besloten het schilderij nu te kopen?
Ik vind hem nu mooi. Het vorige stadium vond ik nog iets te abstract, nu zie ik er een verhaal in. Ik ben trouwens ook wel blij dat ik de enige ben die op dit punt gestopt is, ik heb een unicum!

Waarom besloot je mee te doen aan Stick or Twist?
Ik vind het gewoonweg een te gek idee.
En het is best wel spannend. Ten eerste omdat je geen idee hebt waar Aukje mee gaat komen maar je weet dat het schilderij van jou gaat zijn. En dan het sticken of twisten: moet je stoppen op het moment dat je het schilderij leuk vindt of moet je dan juist door gaan omdat het nóg leuker kan worden? Of gaat ze het schilderij juist helemaal omgooien. 

Hoe noem je het schilderij als je het in dit stadium een titel zou mogen geven?
Moppies

Waar komt het te hangen?
In de woonkamer rechtsboven de tv. Dit schilderij is veel leuker om naar te kijken. 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl