Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Silvia Martes in Kunst is Lang

03-01-2020 Redactie

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit. Maandag 6 januari is Silvia Martes te gast.
 

Video-kunstenaar en filmmaker Silvia Martes studeerde in 2013 af van de Rietveld Academie en studeert sinds 2019 aan de Rijksacademie. Haar laatste film, The restless dread of some(thing) evil (2019), gaat over een dystopische samenleving, waarin mensen lichaamsdelen laten amputeren, gebaseerd op een algemeen geloof dat dat de levensloop verlengt. Martes werkt doorgaans niet volgens een vast opgesteld script, maar het narratief wordt gevormd door literair onderzoek, autobiografische elementen en interactie met acteurs en locaties. Een proces dat vaak nog zichtbaar is in het eindresultaat.

Silvia Martes, As Things Go, 2016
Silvia Martes, As Things Go, 2016

Silvia Martes, Terra Incognita, 2018
Silvia Martes, Terra Incognita, 2018
 Silvia Martes, The restless dread of some(thing) evil, 2019
Silvia Martes, The restless dread of some(thing) evil, 2019
KUNST IS LANG
en het leven is kort 
Elke maandag tussen via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl