Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Tirzo Martha in Kunst is lang

05-12-2020 Redactie

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit. In de afleveringen van 16 en 23 november en 7 en 14 december schuiven er vier kunstenaars aan die onderdeel zijn van de eerste editie van Refresh, een project van het Amsterdam Museum. Refresh is een tweejaardlijkse manifestatie rond Amsterdamse stadscultuur met werk van hedendaagse makers. Voor deze eerste editie vertolken 25 kunstenaars hun plek in de stad. De tentoonstelling is vanaf 11 december t/m 28 maart te zien in het Amsterdam Museum en andere locaties verspreid over de stad. Maandag 7 december is Tirzo Martha te gast in Kunst is lang.
 

Kunst is voor Tirzo Martha (Willemstad, Curaçao, 1965) een manier om sociaal betrokken te zijn. In zijn installaties en performances brengt Martha verschillende gemeenschappen samen. Enerzijds doordat hij beeldelementen ontleent aan verschillende culturen en contexten, anderzijds omdat hij anderen dikwijls betrekt bij het maken van zijn werk.

Tirzo Martha, Archangel Michael Descending on the curse, 2016
Tirzo Martha, Archangel Michael Descending on the curse, 2016


Tirzo Martha, Testament Of Hope And Failure, 2017
Tirzo Martha, Testament Of Hope And Failure, 2017


Tirzo Martha, Are you happy now, 2012
Tirzo Martha, Are you happy now, 2012


KUNST IS LANG
en het leven is kort 
Elke maandag tussen via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van Mister Motley.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl