Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Tja Ling Hu in Kunst is lang

22-11-2020 Redactie

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit. In de afleveringen van 16 en 23 november en 7 en 14 december schuiven er vier kunstenaars aan die onderdeel zijn van de eerste editie van Refresh, een project van het Amsterdam Museum. Refresh is een tweejaardlijkse manifestatie rond Amsterdamse stadscultuur met werk van hedendaagse makers. Voor deze eerste editie vertolken 25 kunstenaars hun plek in de stad. De tentoonstelling is vanaf 11 december t/m 28 maart te zien in het Amsterdam Museum en andere locaties verspreid over de stad. Maandag 23 november is Tja Ling Hu te gast in Kunst is lang.
 

Het werk van Tja Ling, een Nederlandse kunstenaar met een Chinese achtergrond, kan worden geïnterpreteerd als een symbiose tussen het oosten en het westen. Haar tekeningen weerspiegelen hoe zij de wereld ziet, en hoe de verschillende culturen waarin zij is opgegroeid die blik beïnvloeden. Een ander terugkomend thema is de wisselwerking tussen spiritualiteit en zintuiglijke ervaringen. Hoewel de tekeningen verhalend zijn, blijven ze multi-interpretabel.

Tja Ling Hu, Leaving without goodbye, onderdeel van de serie Before I was born
Tja Ling Hu, Leaving with no goodbye, onderdeel van de serie Before I was born


Tja Ling Hu, New family, new life, onderdeel van de serie Before I was born
Tja Ling Hu, New family, new life, onderdeel van de serie Before I was born


Tja Ling Hu, Last generation, onderdeel van de serie Before I was born
Tja Ling Hu, Last generation, onderdeel van de serie Before I was born


De volledige serie 'Before I was Born' zal vanaf 11 december in het Amsterdam Museum te zien zijn.

KUNST IS LANG
en het leven is kort 
Elke maandag tussen via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van Mister Motley.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl