Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

TORENKAMER - JOYCE TER WEELE

10-01-2017 Redactie

Een ochtend in de Torenkamer
Mister Motley bezoekt iedere woensdagochtend de residerende kunstenaar in de Torenkamer van het Vondelpark. Iedere woensdagochtend worden dezelfde vragen gesteld om een beter beeld te krijgen van de plek, de maker en het werk. Waar is hij of zij mee bezig, welke invloed heeft de ruimte en hoe ziet een ochtend er daar eigenlijk uit? Deze week bezoeken we Joyce ter Weele die grote tekeningen maakt.

Mister Motley: Wat is je plan voor je Torenkamerverblijf?
In eerste instantie was ik van plan om één wandvullende tekening te maken, maar toen ik in de Torenkamer stond kreeg ik een ander idee. Ik heb eerder nagedacht over een panorama tekening waar je als bezoeker instaat maar ontdekte nog niet een geschikte ruimte. De Torenkamer is dit voor 100%!

Mister Motley: Waar denk je aan als je opstaat in de Torenkamer?
Heerlijk geslapen in het Torentje. Ik strek mijn benen, en nog voordat ik start met mijn ochtendritueel pak ik een potlood vast. Met een frisse blik kijk ik naar mijn werk en start in volle concentratie met tekenen.

Mister Motley: Wat hoop je vandaag te vinden?
Ook al hoef ik deze laatste dag nog maar een meter te tekenen, de tijd vliegt voorbij! Ik sta midden in het werk en onderzoek de details nogmaals om vervolgens te proberen het geheel te inspecteren.

Mister Motley: Welke wending heeft deze plek gegeven aan je werk? 
Het is een enorm werk geworden van 1.5 meter hoog bij ongeveer 9 meter lang. Ik realiseer me dat ik in de Torenkamer geen afstand kan nemen, ik zit op het werk. In mijn atelier neem ik afstand ongeveer 5 meter, ik kan alles zien en heb dus een overview en kan zo toe werken naar een balans in de algehele compositie. Nu kijk ik naar de rechter muur en zie niet wat er links gebeurt. Ik ben erg benieuwd als ik het werk over een week ophang in mijn atelier, of mijn handen gaan jeuken om met het werk verder aan de slag te gaan...

Klik hier voor meer informatie over de Torenkamer
Klik hier voor de website van Joyce 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl