Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

Vibeke Mascini in Kunst is Lang

12-12-2017 Redactie

Op woensdagavond 13 december schuift om 20.00 alweer de tweede gast van het nieuwe seizoen van Kunst is Lang aan. Vibeke Mascini komt langs in VondelCS om te vertellen over haar kunst, kunstenaarschap en blik op de wereld. We gaan het met haar hebben over het idee van meten, het verdwenen woord en over het verpersoonlijken van de wetenschap. Ook is de jonge kunstenaar Tjitske Oosterholt aanwezig om visueel te reageren op het gesprek. 

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Dit seizoen is Kunst is Lang niet alleen te horen op de radio, maar ook te bekijken via de Kunst is Lang Youtube en Arttube. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vibeke Mascini draws inspiration from the stories that make up our current measurement system, which we often use as an absolute standard, but has actually found its basis in subjectivity and flux. She finds it to be particularly interesting how value of information (and successively meaning) is defined by such cultural systems of assessment. Being intrigued at the point where materiality becomes secondary and physical presence sometimes even trivial in relation to storytelling. In the same way as stars can be bought or have been dedicated in a honourable gesture to the people that gaze at them through clear night skies.

Fragment uit The Dent of Walter Umenhofer
Fragment uit The Dent of Walter Umenhofer
Tjitske Oosterholt is an Amsterdam based artist who playfully combines analogue and digital techniques, resulting in an array of tactile prints, paintings and designed objects.
Tjitske Oosterholt
Tjitske Oosterholt

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst
Voordekunst
Arttube
VondelCS
AmsterdamFM

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl