Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

Wafae Ahalouch el Keriasti in Kunst is Lang

30-11-2019 Redactie

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit. Maandag 1 december is Wafae Ahalouch el Keriasti te gast.
 

Wafae Ahalouch el Keriasti's tekeningen, schilderijen, installaties en sculpturen laten een zeer persoonlijke visie op onze vervreemde wereld zien. Geschiedenis, religie, politiek, film, sprookjes, familiestructuren en de media zijn haar belangrijkste inspiratiebronnen/thema’s. Wafae Ahalouch werkt vaak in series waarin zij verschillende verhalen verbindt en waaruit nieuwe beelden en verhalen afgeleid worden/voortvloeien. De werken zijn veelal opgezet in vloeiende, zwarte lijnen en doen denken aan de zwart-wit prenten uit kleurboeken. Haar vriendelijke, sprookjesachtige handschrift laat ze echter samengaan met beelden die afkomstig zijn uit een harde realiteit.

Wafae Ahalouch el Keriasti, The Illuminator, 2010-2012
Wafae Ahalouch el Keriasti, The Illuminator, 2010-2012

Wafae Ahalouch el Keriasti, Wild, Weird and Wonderful, 2014
Wafae Ahalouch el Keriasti, Wild, Weird and Wonderful, 2014

Wafae Ahalouch el Keriasti, The Silent Scream, 2015
Wafae Ahalouch el Keriasti, The Silent Scream, 2015

KUNST IS LANG
en het leven is kort 
Elke maandag tussen via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl