Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

Wendelien van Oldenborgh in Kunst is Lang

18-07-2017 Redactie

Wendelien van Oldenborgh was donderdagavond 29 juni te gast in Kunst is Lang dat opgenomen werd in Castrum Peregrini 

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Deze uitzending wordt opgenomen bij en in samenwerking met Castrum Peregrini - The Female Perspective. 

Wendelien van Oldenborgh: Het werk van Van Oldenborgh ontsluit delen van onze werkelijkheid die elders in het publieke leven op de achtergrond blijven. We zien een wereld die op televisie en in de krant vaak verscholen blijft.Onderscheidend in het werk van Van Oldenborgh is daarbij de kunde om een dialoog op te bouwen tussen een nauwkeurig gekozen sociaal of historisch thema, een ruimte, en film of fotografie.De kijker wordt uitgedaagd om de wereld niet alleen (verhalend) te bevatten, maar om, door te kijken, een bekend verhaal op een andere manier te begrijpen. Juist deze subtiele kwaliteit markeert het bijzondere kunstenaarschap van Van Oldenborgh.

still uit Cinema Olanda
still uit Cinema Olanda

KUNST IS LANG - en het leven is kort 

De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Castrum Peregrini
Voordekunst
Parmando 24 Culture
AmsterdamFM
Oude Kerk
Museum Van Loon
Kunstfort Vijfhuizen
 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl