Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Agenda

Dinsdag 29 oktober 2019 - Een avond met Mounir Samuel
17.00 - 19.00 ArtEZ Zwolle
Mounir Samuel brengt middels tekst, theater en onderzoek vele identiteiten bij elkaar. Voorbij diversiteit wil hij aan echte inclusie doen. In zijn werk zoekt hij voortdurend naar nieuwe vormen om mensen wakker te schudden en ze een spiegel voor te houden. Als Egyptische Nederlander, geboren en getogen als protestantse christen op de Bible Belt in voor de buitenwereld vrouwelijke vorm, maakte hij twee publieke coming-outsdoor, met alle reacties van dien. Mounir is een radicale pleitbezorger van het omarmen van pluriforme identiteiten, maar wat is ervoor nodig om door middel van kunst de weg naar de ‘ander’ te vinden? 
Om die vraag te benaderen, organiseren we samen met ArtEZ Studium Generale op 29 oktober een avond met Mounir Samuel. Samuel neemt een bron mee die de basis vormt voor zijn makerschap. Samen bekijken, beluisteren of lezen we dit materiaal om antwoord te vinden op de vraag hoe echte inclusie kan worden bereikt. Klik hier voor meer info en om je aan te melden. 

Dinsdag 5 november 2019 - Leesgroep: 'De kunst van het feminisme' met Yuki Kho en Heske ten Cate
19.00 - 21.00 Walter BOOKS Arnhem
Mister Motley organiseert maandelijks een leesgroep over feminisme in de kunst. Op dinsdag 5 november zijn Yuki Kho en Heske ten Cate te gast in WALTER BOOKS te Arnhem. Klik hier voor meer info en om je aan te melden. 

Maandag 11 november 2019 - Kunst is Lang met Jacqueline de Jong
20.00 - 21.00 VondelCS Amsterdam
Kunst is Lang is terug met een nieuw seizoen kunstenaarsgesprekken. Op maandag 11 november start de eerste uitzending met kunstenaar Jacqueline de Jong. Meer informatie volgt snel.

Vrijdag 22 november - zondag 24 november 2019 - Printing Plant Art Book Fair
12.00 - 20.00 Looiersgracht 60 Amsterdam
Van vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november staat mister Motley op de boekenbeurs in Looiersgracht 60 tijdens het Amsterdam Art Weekend. Op deze dagen wordt Motley's boek 'Dit is een vertaling' verkocht. Klik hier voor meer info.

Dinsdag 3 december 2019 - Leesgroep: 'De kunst van het feminisme' met Barbara Visser
19.00 - 21.00 Walter BOOKS Arnhem
Mister Motley organiseert maandelijks een leesgroep over feminisme in de kunst. Op dinsdag 3 december is kunstenaar Barbara Visser te gast in WALTER BOOKS te Arnhem. Meer informatie volgt snel.

Zondag 8 december 2019 - Beurs van bijzondere uitgevers
13.00 - 17.00 Paradiso Amsterdam
Op zondag 8 december staat mister Motley op de boekenbeurs in Paradiso en verkoopt daar het boek 'Dit is een vertaling'. Klik hier voor meer info

GEWEEST

Woensdag 9 januari 2019 - Leesgroep: 'De kunst van het feminisme'
Mister Motley organiseert samen met ArtEZ studium generale en Walter Books maandelijks een leesgroep over feminisme in de kunst. Op woensdag 9 januari was schrijver Daan Borrel te gast. 

Maandag 28 januari t/m vrijdag vrijdag 1 februari 2019 - De week van Eros
Mister Motley organiseert op de Breitner academie in Amsterdam 'De week van Eros' over seksualiteit in de beeldende kunst. 

Dinsdag 5 februari 2019 - Leesgroep: 'De Kunst van het feminisme'
Mister Motley organiseert samen met ArtEZ studium generale en Walter Books maandelijks een leesgroep over feminisme in de kunst. Op dinsdag 5 februariwas schrijver Nancy Jouwe te gast.
 

Zaterdag 9 maart - De Curieuze Club in de Brakke Grond
Hoe nieuwsgierig ben je als kijker eigenlijk? Dit is het uitgangspunt van de nieuwe reeks rondleidingen die de Brakke Grond organiseert naar aanleiding van hun tentoonstellingen. In goed gezelschap van de jonge fotograaf Camille Picquot vindt de eerste Curieuze Club plaats in samenwerking met mister Motley-hoofdredacteur Lieneke Hulshof. Zaterdag 9 maart van 17.30 - 18.30 in de Brakke Grond, klik hier voor meer info

Dinsdag 12 maart 2019 - Leesgroep: 'De Kunst van het feminisme'
Mister Motley organiseert samen met ArtEZ studium generale en Walter Books maandelijks een leesgroep over feminisme in de kunst. Op 12 maart zal curator Zippora Elders te gast zijn. Klik hier voor meer info

Woensdag 27 maart 2019
Mister Motley-hoofdredacteur Lieneke Hulshof gaat op 27 maart in Stampa 9 in gesprek met Boijmans-directeur Sjarel Ex over het bedroevende percentage tentoongestelde kunst van vrouwelijke kunstenaars (landelijk 13%, museum Boijmans van Beuningen 5,4%). Klik hier voor meer informatie

Woensdag 3 april 2019 - Leesgroep: 'De kunst van het feminisme'
Mister Motley organiseert samen met ArtEZ studium generale, Museum Arnhem en Walter Books maandelijks een leesgroep over feminisme in de kunst. Op woensdag 3 april zal kunstenaar Patricia Kaersenhout te gast zijn. Klik hier voor meer informatie.

Woensdag 17 april 2019 - Lancering NDSM Magazine in Sexyland
Mister Motley heeft in samenwerking met Stichting NDSM een magazine ontwikkeld over hedendaagse gentrificatie, de inclusieve stad en over hoe kunst de vrijplaats nodig heeft en andersom. In Sociëteit SEXYLAND wordt op woensdagavond 17 april ‘24 uur NDSM’ nagebootst en het magazine gelanceerd. Met artificieel licht, een klok die 24 keer sneller tikt dan onze horloges en door verschillende kunstenaars en denkers worden de 'ochtend', 'middag', 'avond' en 'nacht' opgevoerd. Juist omdat hier de dagelijkse tijd zo vaak wordt genegeerd, wordt versneld, vergeten of vertraagd en op ieder moment van de dag een andere gedaante aanneemt. We starten met gratis vishapjes en open bar en sluiten het inhoudelijke programma af met een borrel. De sprekers en gasten volgen snel.

Voorjaar 2019
Presentator Luuk Heezen en Motley-hoofdredacteur Lieneke Hulshof geven in het voorjaar van 2019 iedere donderdagavond les op de Breitner Academie in Amsterdam. Het uitgangspunt is het radioprogramma Kunst is Lang. Er worden diverse uitzendingen opgenomen op de academie en daarnaast worden er colleges gegeven over de rol van taal bij het beschouwen van kunst. De uitzendingen zijn later terug te luisteren via de podcast van Kunst is Lang en de website van mister Motley. 

Vrijdag 17 mei, zaterdag 18 mei, zondag 19 mei, vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei - Radio op Spring festival
Mister Motley maakt eind mei samen met presentator Luuk Heezen op het Spring festival te Utrecht 5 dagen radio over de hedendaagse staat van performance kunst. Klik hier voor meer info

Dinsdag 21 mei - Leesgroep: 'De Kunst van het feminisme'
Mister Motley organiseert samen met ArtEZ studium generale en het Focus Filmtheater in Arnhem op dinsdag 21 mei de maandelijke feministische leesgroep. Deze keer zal Sunny Bergman te gast zijn en wordt haar nieuwste documentaire Man Made over mannelijkheid bekeken en nadien besproken. Het programma is gratis voor iedereen toegankelijk. Geef je alvast op via c.demuijnck@artez.nl, verdere informatie volgt snel. 

Vrijdag 24 mei 20:30 - 22:00 - Boeklancering Kan niet bestaat niet in de Brakke Grond
Iedere maker koestert wel een werk dat hij of zij nooit heeft kunnen maken. Misschien vanwege een gebrek aan geld of tijd, wellicht zaten de zwaartekracht of andere natuurwetten dwars of bleek een ander al met dat geniale idee te zijn weggelopen. Vrijdag 24 mei organiseert Mister Motley samen met de Brakke Grond een avond getiteld: Kan niet bestaat niet. In de Rode Zaal zullen twintig sprekers een werk ontsluiten dat om welke reden dan ook het daglicht nooit heeft mogen zien. Deelnemers zijn: Yair Callender, Raquel van Haver, Patricia Kaersenhout, Henk Visch, Tinkebell, Vibeke Mascini, Afra Einsma, Niek Hendrix, Jappe Groenendijk, Rinke Nijburg, Maurice van Es, Susan Kooi, Josse Pyl, Ode de Kort en anderen. De avond wordt gemodereerd door Aukje Dekker. 'Kan niet bestaat niet' is deel één van een serie momenten om Mister Motley's publicatie 'Dit is een vertaling' te vieren. In dit boek worden de mooiste artikelen van de afgelopen jaren van het kunsttijdschrift uitgelicht én gloednieuwe verhalen verteld. Kijk hier voor tickets: https://www.brakkegrond.nl/agenda/de-brakke-grond-mister-motley

Woensdag 29 mei 20:00 - 21:30 - Boeklancering De blinde vlek in de Brakke Grond
Perspectief bepaalt hoe we kijken, zien en gezien worden. Het in- en uitsluiten van informatie kleurt onze blik op de geschiedenis: zo zegt een herinnering misschien wel evenveel over wat er is gebeurd, als over degene die vertelt over hoe en waarom het allemaal zo gekomen is. Woensdag 29 mei organiseert Mister Motley samen met de Brakke Grond een avond: 'De blinde vlek'. In de Rode Zaal wordt onder andere een performance van kunstenaar Bernke Klein Zandvoort en een video van kunstenaar Luuk Schröder getoond. Schrijver Fiep van Bodegom zal aanwezig zijn om een essay voor te dragen. 'De blinde vlek' is deel twee van een serie momenten om Mister Motley's publicatie 'Dit is een vertaling' te vieren. In dit boek worden de mooiste artikelen van de afgelopen jaren van het kunsttijdschrift uitgelicht én gloednieuwe verhalen verteld. Kijk hier voor tickets: https://www.brakkegrond.nl/agenda/de-brakke-grond-mister-motley-0

Zondag 2 juni 10:00 - 16:00 - Boeklancering 3/3: De drang (n)iets na te laten in de Brakke Grond
Niets kan eeuwig bestaan. Wijzelf niet, en de dingen die we maken evenmin. Hoe verhoudt de mens en de kunstenaar zich tot de angst voor eindigheid en het verlangen onderdeel uit te maken van de geschiedenis? Maakt het fysiek overgebleven schilderij de maker onsterfelijk of schuilt échte schoonheid juist in wat niet zicht– of tastbaar is? Op zondag 2 juni organiseert Mister Motley een middag samen met De Brakke Grond getiteld: 'De drang (n)iets na te laten'. In de Tuinzaal zal kunstenaar Gijs Frieling een muurschildering creëren en vervolgens langzaam weer –alsof het nooit bestaan heeft- ongedaan maken. Kunstenaar en muzikant Rosalie Wammes zal daarnaast zowel met haar harp als met electronische samples een performatieve bijdrage leveren. 'De drang (n)iets na te laten' is het derde en laatste deel van een serie momenten om Mister Motley's publicatie 'Dit is een vertaling' te vieren. In dit boek worden de mooiste artikelen van de afgelopen jaren van het kunsttijdschrift uitgelicht én gloednieuwe verhalen verteld. Entree: gratis

Donderdag 13 juni - De Kleine Kunstkritiek in Collectie de Groen
Samen met redacteur Gerda van de Glind lanceert mister Motley vanaf maart 2019 een rubriek over de kleine kunstkritiek. Hoe kunnen we kinderen een rol geven in het kijken naar kunst? Wat kunnen we van hun blik leren? En waarom is hedendaagse kunst voor hen van belang? De resultaten van deze rubriek worden op donderdag 23 mei in Collectie de Groen gepresenteerd samen met diverse basisschoolleerlingen uit de provincie Gelderland. Meer info volgt snel.  

Maandag 30 september 2019 - Kitchen Table
Ieder mens heeft idealen, van grote, wereldse utopieën tot alledaagse, kleine dromen. Vaak komt de manier van hoe we met elkaar willen omgaan in grote lijnen overheen, zoals de wens in een maatschappij te leven waarin we elkaar op een gelijkwaardige manier behandelen. 
Kunstenaars, schrijvers, curatoren en academie studenten die werken met site specific onderzoek of met community arts doen in hun projecten veel informatie op over deze idealen door de relatie tussen de mens en zijn (sociale) omgeving te onderzoeken. Wat leren deze makers uit het samenwerken met verschillende mensen en groepen in de maatschappij over de tijd waarin we leven? Wat heeft een kunstenaar een buurt, klas, of vereniging te bieden? En zit een willekeurige buurtbewoner eigenlijk wel te wachten op de komst van kunst?  
Schuif op 30 september om 17.00 aan tafel (met PIZZA en drankjes) in ArtEZ Zwolleom van gedachten te wisselen over de rol van community arts in onze hedendaagse samenleving met kunstenaar Saskia Janssen en cultuurwetenschapper Emiel Copini.

Dinsdag 9 oktober - 'De kunst van het feminisme' - met Aline Hernández
Artistic and cultural practices have time and again contributed in meaningful ways to struggles for justice: whether by stirring up debate, contesting the hegemony of the visible, or even disputing the essence and frames of justice itself. Drawing from this, this reading group gathering with writer and curator Aline Hernández sets out to look into alternative ways of imagining and pursuing justice through art related practices. It aims to go beyond the confines of a unanimous understanding of justice in order to delve into its plurality. Central to the discussion will be the problem of visibility/invisibility, radical imagination, as well as the politics of appearance and collectivity in relation to art and aesthetics. 
Voor meer informatie: klik hier