Agenda

Voorjaar 2019
Presentator Luuk Heezen en Motley-hoofdredacteur Lieneke Hulshof geven in het voorjaar van 2019 iedere donderdagavond les op de Breitner Academie in Amsterdam. Het uitgangspunt is het radioprogramma Kunst is Lang. Er worden diverse uitzendingen opgenomen op de academie en daarnaast worden er colleges gegeven over de rol van taal bij het beschouwen van kunst. De uitzendingen zijn later terug te luisteren via de podcast van Kunst is Lang en de website van mister Motley. 

Woensdag 17 april 2019 - Lancering NDSM Magazine in Sexyland
Mister Motley heeft in samenwerking met Stichting NDSM een magazine ontwikkeld over hedendaagse gentrificatie, de inclusieve stad en over hoe kunst de vrijplaats nodig heeft en andersom.

In Sociëteit SEXYLAND wordt op woensdagavond 17 april ‘24 uur NDSM’ nagebootst en het magazine gelanceerd. Met artificieel licht, een klok die 24 keer sneller tikt dan onze horloges en door verschillende kunstenaars en denkers worden de 'ochtend', 'middag', 'avond' en 'nacht' opgevoerd. Juist omdat hier de dagelijkse tijd zo vaak wordt genegeerd, wordt versneld, vergeten of vertraagd en op ieder moment van de dag een andere gedaante aanneemt. We starten met gratis vishapjes en open bar en sluiten het inhoudelijke programma af met een borrel. De sprekers en gasten volgen snel.

18.30 - 19.30: BAR OPEN + GRATIS VIS
19.30 - 21.15: PROGRAMMA 
22.00 - 23.00: BORREL

Klik hier voor meer info. 

Vrijdag 17 mei, zaterdag 18 mei, zondag 19 mei, vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei - Radio op Spring festival
Mister Motley maakt eind mei samen met presentator Luuk Heezen op het Spring festival te Utrecht 5 dagen radio over de hedendaagse staat van performance kunst. Klik hier voor meer info

Dinsdag 21 mei - Leesgroep: 'De Kunst van het feminisme'
Mister Motley organiseert samen met ArtEZ studium generale en het Focus Filmtheater in Arnhem op dinsdag 21 mei de maandelijke feministische leesgroep. Deze keer zal Sunny Bergman te gast zijn en wordt haar nieuwste documentaire Man Made over mannelijkheid bekeken en nadien besproken. Het programma is gratis voor iedereen toegankelijk. Geef je alvast op via c.demuijnck@artez.nl, verdere informatie volgt snel. 

Vrijdag 24 mei - Lancering 'Dit is een vertaling' in de Brakke Grond
Verdere informatie volgt snel

Woensdag 29 mei - Lancering 'Dit is een vertaling' in de Brakke Grond
Verdere informatie volgt snel

Zondag 2 juni - Lancering 'Dit is een vertaling' in de Brakke Grond
Verdere informatie volgt snel

Donderdag 13 juni - De Kleine Kunstkritiek in Collectie de Groen
Samen met redacteur Gerda van de Glind lanceert mister Motley vanaf maart 2019 een rubriek over de kleine kunstkritiek. Hoe kunnen we kinderen een rol geven in het kijken naar kunst? Wat kunnen we van hun blik leren? En waarom is hedendaagse kunst voor hen van belang? De resultaten van deze rubriek worden op donderdag 23 mei in Collectie de Groen gepresenteerd samen met diverse basisschoolleerlingen uit de provincie Gelderland. Meer info volgt snel.  

Zaterdag 15 juni - Landloosheid in het Frascati theater
Hoe kan je in het land dat niet van jou is, denken en dromen over een toekomst voor jezelf en de toekomst van het desbetreffende gebied? In samenwerking met het Holland festival en redacteur Milo Vermeire stelt het online kunsttijdschrift mister Motley in het voorjaar van 2019 een rubriek samen over landloosheid. Op zaterdag 15 juni worden de resultaten gepresenteerd in het Frascati theater in Amsterdam. Meer info volgt snel. 
 

GEWEEST
 

Woensdag 9 januari 2019 - Leesgroep: 'De kunst van het feminisme'
Mister Motley organiseert samen met ArtEZ studium generale en Walter Books maandelijks een leesgroep over feminisme in de kunst. Op woensdag 9 januari was schrijver Daan Borrel te gast. 

Maandag 28 januari t/m vrijdag vrijdag 1 februari 2019 - De week van Eros
Mister Motley organiseert op de Breitner academie in Amsterdam 'De week van Eros' over seksualiteit in de beeldende kunst. 

Dinsdag 5 februari 2019 - Leesgroep: 'De Kunst van het feminisme'
Mister Motley organiseert samen met ArtEZ studium generale en Walter Books maandelijks een leesgroep over feminisme in de kunst. Op dinsdag 5 februariwas schrijver Nancy Jouwe te gast.
 

Zaterdag 9 maart - De Curieuze Club in de Brakke Grond
Hoe nieuwsgierig ben je als kijker eigenlijk? Dit is het uitgangspunt van de nieuwe reeks rondleidingen die de Brakke Grond organiseert naar aanleiding van hun tentoonstellingen. In goed gezelschap van de jonge fotograaf Camille Picquot vindt de eerste Curieuze Club plaats in samenwerking met mister Motley-hoofdredacteur Lieneke Hulshof. Zaterdag 9 maart van 17.30 - 18.30 in de Brakke Grond, klik hier voor meer info

Dinsdag 12 maart 2019 - Leesgroep: 'De Kunst van het feminisme'
Mister Motley organiseert samen met ArtEZ studium generale en Walter Books maandelijks een leesgroep over feminisme in de kunst. Op 12 maart zal curator Zippora Elders te gast zijn. Klik hier voor meer info

Woensdag 27 maart 2019
Mister Motley-hoofdredacteur Lieneke Hulshof gaat op 27 maart in Stampa 9 in gesprek met Boijmans-directeur Sjarel Ex over het bedroevende percentage tentoongestelde kunst van vrouwelijke kunstenaars (landelijk 13%, museum Boijmans van Beuningen 5,4%). Klik hier voor meer informatie

Woensdag 3 april 2019 - Leesgroep: 'De kunst van het feminisme'
Mister Motley organiseert samen met ArtEZ studium generale, Museum Arnhem en Walter Books maandelijks een leesgroep over feminisme in de kunst. Op woensdag 3 april zal kunstenaar Patricia Kaersenhout te gast zijn. Klik hier voor meer informatie.