Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

De kou is in aantocht: bouw een warme strohut

31-10-2013 Mister Motley

In de winter is het onmogelijk om de enorme hallen van de Mediamatic Fabriek aan de VOC-Kade te verwarmen. Mediamatic komt met de oplossing om er deze winter toch warm en droog bij te zitten: het bouwen van een tijdelijk strobalenkantoor. Daarom organiseert ze van 25 t/m 28 september een Strobouw-workshop en een StrohuttenFest met lezingen en bands. 

Strobouw is een duurzame constructiewijze waarbij strobalen op elkaar worden gestapeld en afgewerkt met leem. Het materiaal is 100% biologisch afbreekbaar en komt van lokale akkers. Bouwen met stro is betaalbaar, energiezuinig en eenvoudig te bouwen. En daarom een goede oplossing voor een tijdelijke werkplek. Het kantoor krijgt een grondoppervlakte van 220m², een omtrek van 50m en een hoogte van 5m. Er worden 450 strobalen in verwerkt en geïntegreerd met een aquaponics-installatie. In het kantoor is ruimte voor 25 werkplekken en een vergaderruimte.

Onder de bezielende begeleiding van strobouwexpert René Dalmeijer begint het Mediamatic-team volgende week met de voorbereidingen. Vanaf woensdag 25 september heeft iedereen de kans mee te helpen. In een vierdaagse professionele stroconstructie- en leemstucworkshop worden deelnemers opgeleid tot gecertificeerde strobouwers.

De bouwdagen worden afgesloten met een StrohuttenFest: architecten, bewoners en liefhebbers vertellen over de kunst van het strbouwen. Met onder anderen Barbara Jones (UK) en Sjap Holst (NL). Zaterdagavond worden de vier bouwdagen afgesloten met optredens van grassroots en Hill Billy-bands. Het StrohuttenFest is open voor iedereen.

Locatie: Van Gendthallen, VOC-kade 10, Oostenburg, 1018 LG Amsterdam. Voor meer informatie, bezoek de website.

Tekst en beeld: Mediamatic

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl