Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

Drie presentaties in één bij VOUS ETES ICI

31-10-2013 Mister Motley

Maja Weyermann, 20 oktober - 23 november
Peer Veneman, 20 oktober - 1 december
Danish Design, 20 oktober - 1 december

MH #1A, 2012, 3D rendering
MH #1A, 2012, 3D rendering

Maja Weyermann
De nieuwe serie werken van de in Zwitserland geboren kunstenaar Maja Weyermann hebben als startpunt: The Miller House. Deze modernistische woning is in 1957 ontworpen door Eero Saarinen voor de industrieel en mecenas van de architectuur J. Irwin Miller en zijn vrouw Xenia. Het huis staat in Columbus, Indiana.
Weyermann maakt gebruik van computer simulaties van The Miller House en combineert die met filmscènes van Dolce Vita van Federico Fellini en uit L’Avventura van Michelangelo Antonioni, beide uit 1960. In deze films wordt geëxperimenteerd met een verhalende techniek door surreële elementen te vermengen met de werkelijkheid. Weyermann creëert een nieuwe werkelijkheid door bepaalde filmscènes te plaatsen in het interieur van de woning.
In een door Weyermann ontworpen virtueel model zijn de cinematografische en architectonische omgevingen in elkaar verweven. Zo ontstaan er veelvoudige lagen. De werken geven een dromerige impressie weer, van ruimtes met meerdere gezichtspunten.

Peer Veneman, installatie
Peer Veneman, installatie

Stack III, detail of a sculpture, 2012
Stack III, detail of a sculpture, 2012

Peer Veneman
In The Guesthouse heeft Jan Grosfeld (kunstadviseur) een keuze gemaakt van een aantal sculpturen van Peer Veneman. Veneman’s recente werk is het best te omschrijven als gestapelde readymades. Herkenbare objecten, omsloten door een hars met pigment, veroorzaakt een grote mate van vervreemding.

Danish Design
Danish Design

Spanish Chair by Børge Mogensen, 1959
Spanish Chair by Børge Mogensen, 1959

Danish Design
Een selectie van Danish Design, waaronder een aantal bijzondere stoelen ontworpen door Børge Mogensen.

VOUS ETES ICI werd in 1990 opgericht door Francis Boeske en Hans Gieles in 1990 en begon als een uitgeverij van 'limited editions'. Ze inmiddels een gevarieerd tentoonstellingsprogramma en organiseren exposities in hun nieuwe galerieruimte op de Amsterdamse NDSM-werf. VOUS ETES ICI is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl