Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Stedelijk at Trouw: Contemporary Art Club

29-10-2013 Mister Motley

In het najaar van 2013 organiseert het Stedelijk Museum Amsterdam drie kortlopende tentoonstellingen met film en video buiten het museum. Locatie daarvoor is TrouwAmsterdam. De unieke tentoonstellingen, bestaande uit bijzondere werken en uitgebreide openingsprogramma’s, is samengesteld door Hendrik Folkerts, Bart Rutten en Zippora Elders van het Stedelijk in samenwerking met Kim Tuin en het team van TrouwAmsterdam. TrouwAmsterdam biedt prachtige ruimtes en is een inspirerende samenwerkingspartner.

Vorig jaar organiseerden Stedelijk en TrouwAmsterdam een serie gezamenlijke avonden. Deze avonden bestonden uit presentaties met hedendaagse kunst in TrouwAmsterdam. TrouwAmsterdam is een nachtclub, restaurant en cultureel platform gevestigd in voormalige krantendrukkerij aan de Wibautstraat in Amsterdam Oost. Het culturele programma is zeer uitgebreid en wordt vaak in samenwerking georganiseerd met verschillende instellingen in de stad zoals het Concertgebouw en EYE Filminstituut. Vaak wordt dan inhoudelijk en/of formeel verbinding gezocht met de rauwe, industriële sfeer van het unieke gebouw. Maar vooral staat TrouwAmsterdam, nationaal en internationaal, bij menige liefhebber van elektronische muziek bekend als een innovatieve club met een niet te missen programmering. Dit jaar wordt ook de samenwerking met het Stedelijk Museum voortgezet onder de noemer Stedelijk at Trouw: Contemporary Art Club, bestaande uit drie tentoonstellingen van 14 dagen.

Vanaf dit jaar is Stedelijk at Trouw ook onderdeel van het Nachtmuseum. Met het Nachtmuseum wil TrouwAmsterdam haar bezoekers op een frisse manier in contact brengen met kunst. ‘Het idee is dat het Nachtmuseum alle componenten binnen Trouw – muziek, eten, kunst - met elkaar verbindt. We maken een stad in een stad waarbij je het gebouw niet meer uit hoeft. Je vindt alles op één plek: je kan er vernieuwende kunst ontdekken, lekker eten in ons groenterestaurant, een lezing bijwonen of dansen tot ver in de vroege uren. Deze dynamiek geeft de bezoeker de vrijheid zich thuis te voelen, zich te laten inspireren en onderdeel te worden van Trouw,’ aldus Olaf Boswijk (mede-eigenaar TrouwAmsterdam).

De tweede editie van Stedelijk at Trouw, 'UTOPIA' (over stadscultuur) vindt plaats van 31 oktoober t/m 9 november 2013. (Een eerdere editie vond plaats van 5 t/m 15 september.)

Contemporary Art Club is tijdens de duur van elke editie gratis te bezichtigen tussen 17.30 en 2.00 uur.

Meer informatie over dit event: bezoek de website van TrouwAmsterdam.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl