Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

Work Songs

25-10-2013 Mister Motley

Het programma 'Work Songs' tijdens Impakt Festival onderzoekt hoe we de wereld betekenis geven door ons werk. We scheppen letterlijk de wereld om ons heen als we aan het werk zijn. Werkliederen leveren sinds mensenheugenis cadans, inspiratie, troost en moed voor ons geploeter. Geploeter waar we vaak zelf de vruchten niet van plukken, maar waar anderen van profiteren die ver weg en buiten beeld zijn.

We produceren om te consumeren. Multinationals, overheidsbureaucratieën, omvangrijke productieketens, de digitale revolutie, onbegrijpelijke financiële constructies en toenemende mobiliteit; ze vervagen onze grip op de fysieke en sociale omgeving. Het nut van onze werkzaamheden ebt weg. We besteden alles uit, zelfs de opvoeding van onze kinderen.

Door te werken, maken en beheersen we onze wereld. We worden steeds meer omringd door onze eigen schepping. Tegelijkertijd lijkt onze omgeving steeds minder tastbaar te worden. Is abstractie de prijs die we betalen voor rijkdom? Maar hoeveel abstractie kunnen we aan? Het Amsterdamse collectief Monnik gaat op zoek naar de antropologie van het kapitalisme en vraagt zich af hoe ons werk ons meer en minder mens maakt.

Impakt Festival vindt plaats van woensdg 30 oktober tot en met zondag 4 november. Voor meer informatie vind je op de website van Impakt. 

Werken op kantoor, Mister Motley nummer 23
Werken op kantoor, Mister Motley nummer 23

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl