Mister Motley

Dit kunstwerk bestaat maar zes uur

30 mei 2019

28 graden, een tuin en een performance van Gijs Frieling & Rosalie Wammes

Wanneer: zondag 2 juni – 10.00 tot 16.00
Locatie: De Brakke Grond, Amsterdam
Prijs: gratis, doorlopend
 

Aanstaande zondag vindt alweer de derde boeklancering plaats van mister Motley en de Brakke Grond rondom de nieuwe publicatie ‘Dit is een vertaling’. 

 

In de Tuinzaal van de Brakke Grond zal kunstenaar Gijs Frieling van 10.00 tot 16.00 een muurschildering creëren en vervolgens langzaam weer –alsof het nooit bestaan heeft- ongedaan maken. Kunstenaar en muzikant Rosalie Wammes zal zowel met haar harp als met elektronische samples Frieling zes uur lang muzikaal ondersteunen. 

Niets kan eeuwig bestaan. Wijzelf niet, en de dingen die we maken evenmin. Hoe verhoudt de mens en de kunstenaar zich tot de angst voor eindigheid en het verlangen onderdeel uit te maken van de geschiedenis? Maakt een fysiek overgebleven schilderij de maker onsterfelijk of schuilt échte schoonheid juist in wat niet zicht– of tastbaar is? 

Het programma is gratis en iedereen kan gedurende de dag in- en uit lopen. De performance vindt plaats in de tuin van de Brakke Grond. Kom dus in de loop van de dag langs, neem een picknickkleed mee en bekijk hoe dit kunstwerk wordt opgebouwd om daarna nooit meer terug te keren. 

Waar tijdens de eerste lancering 20 kunstenaars werden uitgenodigd om te vertellen over een werk dat ze nooit hebben gemaakt en afgelopen woensdag ‘kijken zien en gezien worden’ werd onderzocht vanuit de kunst, literatuur en biologie, zal aanstaande zondag één enkele muurschildering centraal staan.  

De publicatie: ‘dit is een vertaling’

Zeven jaar geleden verscheen het laatste papieren nummer van mister Motley en begon ons online tijdperk. Dit moment grijpen we aan om een selectie uit alle beelden en verhalen die we sindsdien online publiceerden uit te geven – aangevuld met nieuwe teksten die op deze selectie aansluiten. Kiezen, het in- en uitsluiten van informatie en het sleutelen aan een verhaal ligt besloten in kunst en kunstenaarschap. Vandaar dat deze uitgave precies daar het zwaartepunt legt: op het mechaniek achter een vertaling.

Met bijdragen van o.a. Alex de Vries, Bernke Klein Zandvoort, Fiep van Bodegom, Gijs Frieling, Hanne Hagenaars, Ko van ’t Hek, Maria Barnas, Melanie Bonajo, Simone Atangana Bekono, Vibeke Mascini en Vincent van Velsen.
 
Bestel hier online een exemplaar. 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later