Redactie

Frederique Pisuisse in Kunst is lang

16 november 2019

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt het online kunsttijdschrift mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit. Maandag 18 November is Frederique Pisuisse te gast.
 

Het werk van Frederique Pisuisse (1986) gaat over de infrastructuur van de kunstwereld. Welke systemen, hiërarchieën en machtsverhoudingen liggen er aan ten grondslag? Via performances en installaties onderzoekt zij wie en wat er deel uitmaken van de kunstscene, van galeriehouder tot publiek en van verpakkingsmateriaal tot waardevol kunstobject. Zij is geïnteresseerd in de mechanismen van de kunstwereld die exemplarisch zijn voor de wereldwijde financiële infrastructuren. Daarbij gaat zij op zoek naar de rol van kunst in de wereld buiten de white cubes van musea en galeries. 
Frederique Pisuisse, What Happens in Bond, Stays in Bond, 2018Frederique Pisuisse, What Happens in Bond, Stays in Bond, 2018Frederique Pisuisse, This Way Out, 2018

KUNST IS LANG
en het leven is kort 
Elke maandag tussen via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later