Niels Goos

Ik ben een misfit (1)

1 september 2014

Niels Goos 

Ik ben een misfit. 
De misfit van het gedrocht, van de onmisbare taal.
De taal van corruptie om het fatsoenlijke te praten. 
De instanties maaien het gras onder mijn voeten 
vandaan. Ik tracht om mijn waarheid zichtbaar te 
maken. Het creëren van een eigen 
oorspronkelijkheid van de taal en van de 
interpretatie. 
 

De grenzen van de historische context van andere kunstenaars wil ik vervagen doormiddel van mijn taalgebruik en mijn interpretaties hiervan. Dit is een van de kernaspecten van mijn werk. Ik benoem dat elk kunstwerk leunt op een ander kunstwerk. Het kan nooit helemaal ‘vrij’ zijn. Elk nieuw werk rijkt daarbij een armlengte uit voor zijn historische bondgenoot. De context vervaagt hierbij naar een andere context, namelijk die van mij. Het nieuwe werk krijgt een lading zowel gewenst als ongewenst. Kunstwerken kunnen meer zijn dan ademloos in een museum worden tentoongesteld. 

Deze scriptie is de compleet herziende versie in correct Nederlands. De tweede versie is de misfit-versie. Hierin is geen keuringsdienst van spelling aan te pas gekomen, waardoor deze versie een transparante blik laat werpen op mijn onvolmaaktheid. De keuze is aan de lezer. Lees je liever de mistfit-versie klik dan hier: http://www.mistermotley.nl/motley-college/ik-ben-een-misfit-2

Download

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later