Redactie

Jacqueline de Jong in Kunst is Lang

10 november 2019

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt het online kunsttijdschrift mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit. Maandag 11 November starten we het nieuwe seizoen met Jacqueline de Jong.
 

Jacqueline de Jong (1939) is een veelzijdige en geëngageerde beeldend kunstenaar, tekenaar, beeldhouwer en graficus. In haar oeuvre dat ze sinds de jaren zestig heeft opgebouwd schakelt ze moeiteloos tussen expressionistische schilderkunst, nieuwe figuratie en pop art. Ook de schaal varieert: van kleine dubbelluikjes waarop een dag uit het leven van de kunstenaar wordt beschreven tot monumentale doeken waarin een absurde, vaak gewelddadige en erotische wereld regeert.
Jacqueline de Jong, Le professeur Althusser en étranglant Madame Nina K., 1981.Jacqueline de Jong, La Cumparista, 1966

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Vanaf 11 november elke maandag op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM en via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later