Redactie

Marcel van Eeden in Kunst is Lang

30 oktober 2019

Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt het online kunsttijdschrift mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst is Lang: een gesprek waarin een hedendaagse kunstenaar drie kwartier de tijd krijgt om te praten over zijn of haar kunst, het kunstenaarschap, en het wereldbeeld dat daarachter zit.
In het kader van een projectvak voor studenten van de Breitner Academie namen we dit voorjaar vijf afleveringen op om voorafgaand aan het nieuwe seizoen te publiceren. Op 11 april was kunstenaar Marcel van Eeden te gast.
 

Marcel van Eeden (Den Haag, 1965) maakt beeldverhalen. Hij tekent naar aanleiding van bestaand beeld dat hij vindt in tijdschriften, kranten en boeken. Echter, al het beeldmateriaal dat hij als uitgangspunt neemt, dateert van voor zijn geboorte. Een keuze die te maken heeft met Van Eedens fascinatie voor het niet-zijn: de periode voorafgaand aan zijn eigen bestaan. Doordat hij bestaande beelden gebruikt en die letterlijk naar zijn hand zet, wil hij wat hij zelf niet heeft meegemaakt naar zich toetrekken. Van Eeden volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1989-1993). Tentoonstellingen van zijn werk vonden plaats in onder meer Albertina (Wenen), Drawing Room (Londen), Martin-Gropius-Bau (Berlijn) en GEM (Den Haag).
Marcel van Eeden, Cat 31.1: Surgery, 2016Marcel van Eeden, She did not write letters or numbers, 2016Marcel van Eeden, The Radio Station, 2016

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Vanaf 11 november elke maandag op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM en via een livestream op onze Facebookpagina.
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later