Redactie

Mister Motley ontvangt een bijdrage van het Mondriaan Fonds

24 oktober 2019

Persbericht

Stichting mister Motley ontvangt € 170.000,00 van het Mondriaan Fonds voor het programma van 2020-2021. Het Mondriaan Fonds draagt in 2020 bij aan programma’s van negentien presentatie-instellingen en tijdschriften voor hedendaagse beeldende kunst. Deze platforms, van Aruba tot Groningen, krijgen de bijdrage voor hun inspirerende programma’s van één tot maximaal drie jaar. 
 

Het advies van het Mondriaan Fonds luidt: Mister Motley is toegankelijk, actueel en bereikt een breed publiek. De commissie is overtuigd van de manier waarop Mister Motley kunst en het dagelijkse leven met elkaar verbindt. De podcast Kunst is Lang is bijvoorbeeld een waardevolle aanvulling op de andere programmaonderdelen. De commissie juicht het toe dat Mister Motley gebruikt maakt van moderne media en helder afgebakende formats en daarmee groei weet te realiseren.  

Het Mondriaan Fonds draagt bij aan de programma’s van presentatie-instellingen voor beeldende kunst omdat ze cruciaal zijn voor vernieuwing en ontwikkeling binnen de kunsten. Hoewel vaak beperkt in omvang zijn het kunstpodia waar nieuwe tendensen geboren en getoetst worden en waar verbreding en innovatie de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen. Ze staan daarom aan de basis van het beeldende kunstveld en zijn onmisbaar binnen een gezond kunst-ecosysteem waar musea, kunstenaars en het publiek baat bij hebben. Tijdschriften dragen in meer of minder traditionele vorm bij aan actuele discussies in de beeldende kunst.

Kijk Hier voor meer informatie over de Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen.
Lees hier meer over de ondersteunde projecten. 

Over het Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het maakt plannen, projecten en programma’s mogelijk van kunstenaars, tentoonstellingsmakers en critici, musea en andere kunst- en erfgoedinstellingen, archieven, galeries én uitgevers en opdrachtgevers. Alle bijdragen hebben tot doel het stimuleren van de productie en de presentatie van relevante beeldende kunst en erfgoed uit Nederland in binnen- en buitenland op die plekken waar de markt dit (nog) niet doet. 

www.mondriaanfonds.nl.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later