Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

Ik ben een misfit (1)

01-09-2014 Niels Goos

Ik ben een misfit. 
De misfit van het gedrocht, van de onmisbare taal.
De taal van corruptie om het fatsoenlijke te praten. 
De instanties maaien het gras onder mijn voeten 
vandaan. Ik tracht om mijn waarheid zichtbaar te 
maken. Het creëren van een eigen 
oorspronkelijkheid van de taal en van de 
interpretatie. 

De grenzen van de historische context van andere kunstenaars wil ik vervagen doormiddel van mijn taalgebruik en mijn interpretaties hiervan. Dit is een van de kernaspecten van mijn werk. Ik benoem dat elk kunstwerk leunt op een ander kunstwerk. Het kan nooit helemaal ‘vrij’ zijn. Elk nieuw werk rijkt daarbij een armlengte uit voor zijn historische bondgenoot. De context vervaagt hierbij naar een andere context, namelijk die van mij.
Ieder mens is uniek in zijn manier van een interpretatie en observatie, zo dus ook ik. Mijn interpretatie gebruik ik om meerdere koppelingen binnen mijn proces te maken. De interpretatie is genoemd naar mij als persoon namelijk de misfit. Als ik een kunstenaar aanpak maak ik een nieuwe context, die een mengeling is van die van ons beiden.
Het nieuwe werk krijgt een lading zowel gewenst als ongewenst. Mijn positie is de nieuwe lading een richting te geven. Kunstwerken kunnen meer zijn dan ademloos in een museum worden tentoongesteld. Ze kunnen verliefd worden op elkaar, of elkaar gaan bevragen, of het werk van de onnodigheid helemaal uitpluizen. het moet een dynamisch geheel worden. Het is zeker geen kritiek op de kunstwereld. Het is een passie en compassie voor deze kunstwereld. Ik stel hierbij dat we werken moeten gaan recyclen en opnieuw moet definiëren. Onze rijke geschiedenis van de kunsthistorie heeft ons hier gebracht. Maar ik wil de gaten opvullen de mazen in de zogenoemde opgelegde wet vinden.

Mijn onderzoeksverslag is uitgevoerd in twee verschillende versies. Deze scriptie is de compleet herziende versie in correct Nederlands. De tweede versie is de misfit-versie. Hierin is geen
keuringsdienst van spelling aan te pas gekomen, waardoor deze versie een transparante blik laat werpen op mijn onvolmaaktheid. De keuze is aan de lezer. Lees je liever de mistfit-versie klik dan hier:http://www.mistermotley.nl/motley-college/ik-ben-een-misfit-2

Download onderzoek

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl