Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

‘U bevindt zich in Arnhem’

11-03-2014 Mister Motley

Fietsen door Arnhem en ook nog genieten van beeldende kunst!  Achttien Arnhemse beeldende kunstinstellingen openen op zondagmiddag 6 april de deuren voor kunstliefhebbers en nieuwsgierigen.

Iedereen bepaalt zijn eigen startpunt en route. Als je bijvoorbeeld wilt beginnen met een lunch en aansluitend binnenkijken bij toART en het Erfgoedcentrum,  dan start je in het gebouw Rozet.  Niet ver van Rozet zit de GBK in het MEE-pand waar een 1-dag tentoonstelling deze middag ontstaat. Om in Spaanse sferen  te geraken fietst je naar de Alicia Winters Galería. Bij Plaatsmaken zijn er demonstraties in alle werkplaatsen. Wijnproeverij en kunst, deze combinatie biedt Galerie in de Kerkstraat. En.. wie kent hem niet; Klaas Gubbels?  Het Museum Arnhem toont een expositie ter gelegenheid van zijn 80e  verjaardag. Ook een kijkje in de nieuwe beeldentuin van huiskamergalerie Van Leuke mensen is zeer de moeite waard. Een tentoonstelling en klassieke muziek vind je in Bosch. En ben je op zoek naar een koopwoning? Ga naar de locatie van Kunst op de Koffie. Aan deze tweede editie van de Kunstfietsroute doen veel nieuwe organisaties mee en belooft het kortom een zeer gevarieerde culturele middag met voor ieder wat wils.

Andere speciale activiteiten die voor deze middag zijn georganiseerd: er is een rondleiding en inloopworkshop voor kinderen in het Erfgoedcentrum Rozet , de Breigroep Stitch ’n Bitch in het museumcafé  van Museum Arnhem, kunstenaarsgesprek door Alex de Vries met Kinke Kooi bij Plaatsmaken, een lezing over het ‘Verboden Landschap’ door Hans Jungerius, Hjalmar Riemersma vertelt over zijn werk bij toART, bij gallery RAW Beauty beantwoordt Peter van Hal vragen over de  Wet-Plate camera.

Luchtkasteel, Bart Kok
Luchtkasteel, Bart Kok

TAPE, Roos Sanders
TAPE, Roos Sanders

MMKA, Klaas Gubbels, KG80
MMKA, Klaas Gubbels, KG80

Circa...dit
Circa...dit

Kunstuitleen toART, Rozet
Kunstuitleen toART, Rozet

Galerie Plaatsmaken, Dwaalkamer 3/4: Een zacht en troostend weerlicht
Galerie Plaatsmaken, Dwaalkamer 3/4: Een zacht en troostend weerlicht

Praktische informatie
Datum: 6 april van 12.00 tot 17.00 uur
Locaties: Bosch, Circa…dit, Plaatsmaken, Museum Arnhem, GBK, TAPE, Nachtkerk, Alicia Winters Galería, Van Leuke mensen en…, Galerie in de Kerkstraat, Galerie STIJL, Gallery RAW Beauty,  Luchtkasteel, toART, Erfgoedcentrum Rozet, Motel Spatie, Kunst op de Koffie en Het Verboden Landschap.
Op deze website vindt u ook informatie over het hele programma en deelnemende organisaties.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl