Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Artist lunch en lezing

20-11-2013 Mister Motley

Zondag 24 november: ‘artist lunch’+ 3e lezing Kunst & Filosofie in Galerie De 7e Hemel.

Op 24 november vinden vanaf 13.30 uur twee evenementen plaats. De eerste is de ‘artist lunch’, de tweede – direct aansluitend op de lunch – de 3e lezing Kunst & Filosofie. Na het succes van de vorige lunch en lezing gaat Galerie De 7e Hemel door op dit pad.

De ‘artist lunch’ zal in het teken staan van de expositie ‘Glas in De 7e Hemel’ die deze maand en de volgende hier te zien is. Een keur aan glasontwerpers een glasblazers neemt deel aan de expositie en zal ook bij de lunch aanwezig zijn om zijn of haar verhaal te vertellen. Daarbij serveert de Galerie een aantal op de winter geïnspireerde gerechten, uiteraard voorzien van erg prettige wijnen en ander niet-gedistilleerd.

De derde lezing in de 6-delige cyclus over Kunst en Filosofie is gewijd aan de filosoof Merleau Ponty en aan het werk van de kunstenaar David Hockney. De lezing is in handen van Dick Keijzer, andragoog/manager coach en student aan de basisopleiding Kunstfilosofie ISVW. Keijzer over zijn lezing: “Beeldende kunst gaat ook over waarnemen. De filosoof Merleau-Ponty heeft daarover vanuit een fenomenologisch gezichtpunt geschreven en dit toegepast op werk van Cézanne. In mijn lezing onderzoek ik of de manier waarop de Engels-Amerikaanse kunstenaar David Hockney bezig is met het weergeven van de waarneming overeenkomsten hiermee vertoont.”

Bezoek de website voor meer informatie.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl